Νέα καιρικών φαινομένων.

Γενική πρόγνωση καιρού για το μήνα Φεβρουάριο 2018.

347{icon} {views}
Φεβρουάριος 2018.

Ο μήνας ξεκινάει με έντονη κακοκαιρία και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες – χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας. Βελτίωση του καιρού στο κλείσιμο του πρώτου 10ήμερου και άνοδος της θερμοκρασίας. Συνθήκες σύγκλισης στα μέσα του μήνα – υψηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια / χαμηλές θερμοκρασίες στα δυτικά και βόρεια, έντονα φαινόμενα στα κεντρικά. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στο κλείσιμο του δεύτερου 10ήμερου – χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας. Άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα και σταδιακή βελτίωση του καιρού. 
 
 
Δυτική Ελλάδα:
Θερμοκρασία κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές και βροχοπτώσεις κάτω από τον μέσο όρο.
-Θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις μέσες κλιματικές τιμές στις αρχές του μήνα και τοπικά φαινόμενα στα ηπειρωτικά ορεινά – ισχυρός παγετός. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στην συνέχεια αλλά με σημαντική μεταβολή του καιρού προς τα μέσα του μήνα – τοπικά έντονα φαινόμενα στο Ιόνιο και την δυτική Στερεά. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας την περίοδο 21-25 Φεβρουαρίου με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα.
 
Βόρεια Ελλάδα:
Θερμοκρασία κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές και βροχοπτώσεις κάτω από τον μέσο όρο.
-Θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις μέσες κλιματικές τιμές στις αρχές του μήνα και τοπικά φαινόμενα κυρίως στα προσήνεμα τμήματα – ισχυρός παγετός. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στην συνέχεια και τοπικά φαινόμενα – εντονότερα στην Θράκη και την Θεσσαλία προς τα μέσα του μήνα. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας την περίοδο 18-25 Φεβρουαρίου με αυξημένη πιθανότητα χιονόπτωσης στο σύνολο της περιοχής – ενδεχομένως ισχυρός χιονιάς στην Θεσσαλονίκη. Άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα.
 
Ανατολική Ελλάδα:
Θερμοκρασίες κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές και βροχοπτώσεις πάνω από τον μέσο όρο.
-Θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις μέσες κλιματικές τιμές στις αρχές του μήνα – χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Άνοδος της θερμοκρασίας το δεύτερο 10ήμερο – σημαντική προς τα μέσα του μήνα στα νοτιοανατολικότερα τμήματα της περιοχής και με συνθήκες σύγκλισης στην Στερεά και την Θεσσαλία όπου αναμένονται τοπικά έντονα φαινόμενα. Πτώση της θερμοκρασίας την περίοδο 19-25 Φεβρουαρίου με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές – ενδεχομένως ισχυρός χιονιάς στην Αθήνα. Άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα.
 
Νότια Ελλάδα:
Θερμοκρασία κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές και βροχοπτώσεις πάνω από τον μέσο όρο.
-Θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις μέσες κλιματικές και τοπικά έντονα φαινόμενα στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Άνοδος της θερμοκρασίας το δεύτερο 10ήμερο και ενισχυμένοι ΝΑ άνεμοι – τοπικά έντονα φαινόμενα στις Κυκλάδες. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας την περίοδο 20-25 Φεβρουαρίου με χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιπεδινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης. Άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα.
 
Δημήτρης Καμπόλης
YouWeather.com

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: