Λακωνία

Για πρώτη φορά στην Σπάρτη παρέλασαν ενήλικες με αυθεντικές παραδοσιακές στολές

461{icon} {views}

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Σπάρτη τολμήσαμε να κάνουμε κάτι που, από όσο γνωρίζω, δεν έχει γίνει στο παρελθόν στην πόλη μας. Ενήλικες συμμετείχαμε στην παρέλαση ως ομάδα απόδοσης τιμών για την Εθνική Επέτειο, πλήρως αρματωμένοι με αυθεντικά κειμήλια της Ελληνικής Επανάστασης!

 

Οι φορεσιές μας ήταν κατά βάση τοπικές, με μακριές φουστανέλες και βράκες για τους άνδρες, Μανιάτικες και Γερακίτικες φορεσιές για τις γυναίκες. Επιπλέον, υπήρχαν εξαιρετικές φορεσιές από Κρήτη, Θεσσαλία και Μακεδονία, προκειμένου να τιμήσουμε όσο το δυνατό και όλη την Ελλάδα που πολέμησε για την απελευθέρωση. Τα μπαϊράκια μας ήταν η επαναστατική σημαία του Κολοκοτρώνη, του “δικού μας” Καπετάν Ζαχαριά και της γειτονικής Μάνης. Τα άρματα μας (κουμπούρες, καριοφίλια, γιαταγάνια κτλ) ήταν αυθεντικά της εποχής της Ελληνικής Επανάστασης και με μία πρόχειρη εκτίμηση ξεπερνούσαν χθες συνολικά τα 100.000 € σε αξία!
Συνολικά συμμετείχαμε 24 άτομα, εκ των οποίων 18 Σπαρτιάτες και 6 φιλοξενούμενοι από Συλλόγους άλλων περιοχών, που ήρθαν να ενισχύσουν και να τιμήσουν την πόλη μας. Ο σκοπός μας ήταν κοινός, να τιμήσουμε το γεγονός της Εθνικής Επετείου και να δώσουμε μία ακόμα δυνατή παρουσία στην παρέλαση της Σπάρτης, μαζί με τους υπόλοιπους Συλλόγους, τα σχολεία μας και τον στρατό.

Να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Λακωνίας για την άδεια συμμετοχής, αλλά και τον Όμιλο Πυρρίχη για την υποστήριξη σε γραφειοκρατικά θέματα.

Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που αγκαλιάσατε αυτή την πρώτη προσπάθεια με το δυνατό σας χειροκρότημα και τα εξαιρετικά σας σχόλια υποστήριξης. Και συνεχίζουμε!
Ηλίας Περγαντής.

Φωτογραφίες Παρελάσεως και Παραδοσιακών Χορών στο φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης  Όθωνος Αμαλίας 59 Σπάρτη
www.mpougadis.gr

 

**********

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Ωράριο Φωτογραφείου
Πρωί Δευτέρα έως Σάββατο 09:00-14:00
Απόγευμα Τρίτη , Πέμπτη , Παρασκευή 17:00-20:00

Δημιουργούμε στο κατάστημα μας τις δικές σας κούπες όπως ακριβώς θέλετε.
Κούπες Αγίων  , Sparta , Ποδοσφαιρικών ομάδων κ.α
Φωτογραφίες : Διαβατηρίων , Ταυτοτήτων , Αδειών Οδήγησης , Πιστοποιητικών

 

You may also like

Κοινοποίηση: