Προτάσεις

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρας Χειροτεχνίας στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού Σπάρτης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (28/3-3/4) και οργανώνει, την Κυριακή 3 Απριλίου (ώρες 11:00-14:00), εργαστήρι χειροτεχνίας για εφήβους και ενήλικες, με τίτλο «Ανακυκλώνοντας… με βελονάκι», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Η αρχαιολόγος Βούλα Καλλιώδη θα δείξει στους συμμετέχοντες τρόπους με τους οποίους καθημερινά αντικείμενα μπορούν να αναμορφωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν. Στο εργαστήρι, που απευθύνεται σε όσους έχουν βασικές γνώσεις στο βελονάκι, υλικά που, πιθανότατα, θα κατέληγαν σε κάδους απορριμμάτων, όπως σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, δίχτυα συσκευασίας, δαχτυλίδια αναψυκτικών, παλιά είδη ρουχισμού, μετατρέπονται σε καλαίσθητα διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2022, το θέμα της διοργάνωσης είναι “Our Hands in Unison”.

Οι φετινές δράσεις του ΠΙΟΠ είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αρχιτέκτονος Ελένης Παγκρατίου-Αλεξάκη, η οποία, το 2016, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις ΕΗΧ.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάνΑπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00

Τ: 27310 89315 | www.piop.gr

 

 

 

 

Alexandros Bougadis
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο
Φωτογραφίες Ταυτοτήτων , Αδειών Οδήγησης  και λοιπών δημοσίων δελτίων
Εκτυπώσεις Φωτογραφιών
Εκτυπώσεις σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες
Φωτογράφιση – Βιντεοσκόπηση:  Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
USB Stick
Cart Postal
Κορνίζες
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος & Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: