Προτάσεις

Γιορτάζουμε το Πάσχα στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.

304{icon} {views}

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται το Πάσχα με σειρά δράσεων που διοργανώνει στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα. Από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, ξεχωριστές δράσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους.

Ειδικότερα:

  • Δευτέρα 26 Μαρτίου (ώρες 10:00-13:00)- Πασχαλινό «στριγκλοεργαστήριο»

Η καλή «στρίγκλα» Χριστίνα Αγγελοπούλου θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, σε ένα εργαστήρι πασχαλινών κατασκευών για σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Τα παιδιά θα κατασκευάσουν πρωτότυπα πασχαλινά φαναράκια και στολίδια για τις λαμπάδες τους, ώστε να μεταφέρουν το Άγιο Φως στα σπίτια τους, τη νύχτα της Ανάστασης.

  • Πέμπτη 29 Μαρτίου (ώρες 16:00-17:30)- «Αν Λάζαρο δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις»

Γονείς και παιδιά κάθε ηλικίας θα ζυμώσουν στο Μουσείο «λαζαράκια» τα οποία θα μοιράσουν το Σάββατο του Λαζάρου από σπίτι σε σπίτι, τραγουδώντας τα κάλαντα των ημερών. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αγροτουριστικό Σύλλογο Γυναικών Δημητσάνας.

  • Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου (ώρες 11:00-13:00)- «Βάφουμε πασχαλινά αυγά»

Την ημέρα που θέλει η παράδοση να βάφονται τα πασχαλινά αυγά θα  πραγματοποιηθεί εργαστήρι βαφής αυγών για τους μικρούς φίλους.

 

Η συμμετοχή στις δράσεις και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

You may also like

Κοινοποίηση: