Γιορτή του Κάστανου στην Άρνα Λακωνίας.

879{icon} {views}

Η “Γιορτή του Κάστανου” διοργανώνεται ετησίως τα τελευταία 15 χρόνια στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου στην Άρνα Δήμου Σπάρτης, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που έχει την ευκαιρία να απολαύσει στην πανέμορφη πλατεία του χωριού ψητά και βραστά κάστανα, ζεστό τσίπουρο και γλέντι με παραδοσιακούς χορούς.

Πάνω και πρώτα απ’ όλα όμως η γιορτή του κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου πλάτανου της Άρνας (χαρακτηρισμένος από το κράτος ως μνημείο της φύσης) απλώνονται μια σειρά από καλοφτιαγμένους πάγκους ντόπιων παραγωγών, που πάνω στο ξύλο τους φιλοξενούν όλα τα τοπικά φθινοπωρινά προϊόντα. Μέσα στα πολυτάρια και τα κοφίνια, τα χρώματα από τα κάστανα, τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα, τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί, τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του Ταϋγέτου.

Με αυτή την γιορτή απολαμβάνουμε τις τελευταίες ζεστές μέρες του Οκτώβρη, το “καλοκαιράκι του Αη- Δημήτρη” όπως λέγεται και κρατάμε για τον χειμώνα μια πολύ όμορφη ανάμνηση.

Η υπαίθρια αγορά θα είναι ανοικτή:
Παρασκευή 26/10 απόγευμα: από 15:00 έως 21:00
Σάββατο 27/10 & Κυριακή 28/10: από 11:00 έως 21:00 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 μμ
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας ” Η Αστρινιά”

ΚΥΡΙΑΚΗ 2.30 μμ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ξηροκαμπίου

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: