Λακωνία

Γιόρτασε το ξωκλήσι του Μάη-Νικόλα στον Καραβά.

 

Τον Οσιομάρτυρα Νικόλαο το Νέο τον εν Βουναίνοις τίμησε ως είθισται η ενορία του Καραβά. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στο ξωκλήσι του Μάη-Νικόλα (όπως αποκαλείται στη λαϊκή παράδοση) την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, ενώ συνάμα εορτάστηκε κι η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Επισκόπου Μύρων Λυκίας.

Αρκετοί κάτοικοι του οικισμού παρευρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε μετά αρτοκλασίας. Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά προσέφερε Άρτο υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου κι όλων των κατοίκων του χωριού, καθώς και μία εικόνα του Αγίου για την κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς της Ενορίας, που πραγματοποιήθηκε μετά τη Θ. Λειτουργία.

Μετά τη λήξη της θείας Λειτουργιάς, ο εφημέριος π. Ηλίας Βουρβουριώτης, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από το πρόσφατο ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα, προτρέποντας τους πιστούς να κάνουν έστω μία φορά στη ζωή τους αυτό το ταξίδι.

Κατόπιν, κάτω από τον πλάτανο, έλαβε χώρα το καθιερωμένο πατροπαράδοτο μικρό πανηγυράκι του Συλλόγου με κρασί, σουβλάκια κι αναψυκτικά, προδιαθέτοντας τον κόσμο για το Πανηγύρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που έπεται.

Σημειώνεται πως η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου και την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στις 9 Μαΐου.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: