Γυρίσματα GNTM με μηχανές και 4*4 σε περιοχή ΝΑTURA στην Ελαφόνησο

516{icon} {views}

Στο γνωστό GNTM όπως αρκετοί είδαν στο επεισόδιο της Δευτέρας 7.12.2020 τα επεισόδια γυρίστηκαν στην Ελαφόνησο.

Ο Δήμος Ελαφονήσου έδωσε την άδεια των γυρισμάτων , όπως είπαν : “Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Δήμο Ελαφονήσου που μας φιλοξενεί”, δήλωσε ο Γιώργος Καράβας, ενώ η Βίκυ Καγιά πρόσθεσε: “Βέβαια, γιατί πολύ σπάνια γίνονται εδώ γυρίσματα και παραγωγές, γιατί έχει αυτή την ιδιαιτερότητα ο τόπος, είναι προστατευόμενος από το NATURA και είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ”.

 

 

 

Και αφού μας είπαν πόσο ξεχωριστή είναι η παραλία Σίμος , βλέπουμε ένα 4*4 και μηχανές να κάνουν βόλτες , οργώνοντας την παραλία  , που είναι και προστατευόμενη περιοχή NATURA.

Η ιστοσελίδα του Δήμου Ελαφονήσου αναφέρει για την περιοχή : “Οι αμμοθίνες έχουν διεθνώς χαρακτηριστεί ως δασικές προστατευόμενες παραλίες. Πρόκειται για δυναμικά και ευαίσθητα οικοσυστήματα. Οι φυτοκοινωνίες με αυτά τα χαρακτηριστικά (αμμοφύλλια, κρίνα, κλπ), είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Όταν περνούν ή διέρχονται πάνω τους τροχοφόρα, καταστρέφονται και δεν ξαναφύονται.”

 

Αλλά τελικά από ότι είδαμε δεν ισχύει για όλους , πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τον Δήμο Ελαφονήσου μιας και όπως προαναφέραμε πρόκειται για μια προστατευόμενη περιοχή.

Ωστόσο  φωτιά πήραν τα sacial media σε Facebook και Twitter, κατηγορώντας την παραγωγή και το Star για την απόφαση να “εισβάλουν” σε μια προστατευόμενη περιοχή με σπάνια είδη φυτών, για την οποία γίνονται τόσες προσπάθειες και ενέργειες ώστε να διατηρηθεί το εν λόγω οικοσύστημα , και μάλιστα με την άδεια του Δήμου Ελαφονήσου. 

 


Πέρα από την πράξη της, η παραγωγή δίνει και το λάθος παράδειγμα προς τους τηλεθεατές για την προστασία του περιβάλλοντος, σε μια εποχή, μάλιστα, που το οικολογικό πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από ποτέ.

 

 

Η παραλία της Ελαφονήσου (Σίμος) είναι προστατευόμενη περιοχή και φιλοξενεί στην αμμουδιά της παγκοσμίως σπάνια και εξαιρετικά απειλούμενα φυτά. Μπράβο στο star και προσωπικά τη Βίκυ Καγιά για τα μπατιλίκια που κάνουν με το τζιπ και τις μηχανές τους πάνω τους 

 

https://anagnostis.org/

You may also like

Κοινοποίηση: