Ειδήσεις.Λακωνία

Δέσμευση του Δημάρχου Σπάρτης για την αλλαγή της πόλεως.

321{icon} {views}

10338417_1441111566136606_4425526204297396259_o-583x800Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ε.Βαλιώτης επισήμανε την δέσμευση του, που είχε δώσει προεκλογικά .

«Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε τις συμπεριφορές και τις καθημερινές μας συνήθειες. Οι πεζοί πρέπει να αποτελούν το κύριο συστατικό της οργάνωσης της κυκλοφορίας και όχι να αντιμετωπίζονται ως το δευτερεύον στοιχείο, Τα πεζοδρόμια δεν είναι χώροι στάθμευσης μηχανών και αυτοκινήτων. Πρέπει να λειτουργούν πεζόδρομοι και ποδαλατόδρομοι. Να βάλουμε το ποδήλατο στη ζωή μας. Να αναβαθμίζονται οι «πνεύμονες» πράσινου, όπου είναι αναγκαίο, Να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε και με λιγότερο αυτοκίνητο ή χωρίς αυτοκίνητο, κάνοντας του χρήση μόνο σε απαραίτητες μακρινές διαδρομές και όχι στην καθημερινότητά μας. Η Δημοτική Αρχή  έχει κάνει ήδη κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, με την ανάπλαση της Πλατείας 25ης Μαρτίου – Δούκα,    την τσιμεντόστρωση ή διάνοιξη πεζοδρομίων και τη σύνταξη ‘‘Μελέτης κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στις κεντρικές οδούς της Σπάρτης και λοιπές επηρεαζόμενες οδούς’’, η οποία τέθηκε σε διαβούλευση, με σκοπό τη δημιουργία πεζόδρομων στο κέντρο της Σπάρτης. Μάλιστα δώσαμε παράταση στη διαβούλευση. Ευχαριστώ τους συμπολίτες που συμμετέχουν είτε την επιβραβεύουν και συμφωνούν είτε διαφωνούν».

«Η πόλη πρέπει να αλλάξει. Άλλωστε σε αυτό δεσμευτήκαμε προεκλογικά. Δουλεύουμε σταθερά και μεθοδικά. Μας απασχολεί το θέμα της Αστικής Συγκοινωνίας. Είμαστε σε επαφή με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ για να δούμε πως μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των πολιτών. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα θιγεί κανένας επαγγελματικός κλάδος. Επίσης πρέπει, στη βάση του Βαυαρικού Σχεδίου της πόλης να δούμε αν υπάρχει περιθώριο αξιοποίησης των πάρκων και των κοινόχρηστων χώρων. Για παράδειγμα η ενοποίηση του Πάρκου ΟΤΕ και του Πάρκου του Αρχαιολογικού Μουσείου. Ακόμα και το Εθνικό Στάδιο κάποτε πρέπει να καταργηθεί για να ενωθεί, να «δέσει» η πόλη με την Αρχαία Σπάρτη. Σιγά – σιγά οι Δήμοι μπαίνουμε στο πλαίσιο των πράσινων πόλεων…».

Σε ερωτήσεις για την πεζοδρόμηση απάντησε : «Όσοι ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί μείωση του τζίρου τους από τις πεζοδρομήσεις θα πρέπει να συγκρίνουν τα στοιχεία με το περασμένο έτος. Εξάλλου οι πεζοδρομήσεις έχουν στόχο όχι να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες αλλά να συμβάλουν στην «ανοικτή πόλη» που εμμέσως ευνοεί και την αγορά».

Η πόλη της Σπάρτης είναι μια όμορφη πόλη που αν αφήσουμε την Δημοτική αρχή να κάνει το έργο της θα γίνει ποιο προσιτή για όλους και επιτέλους πρέπει να μάθουμε ότι τα πεζοδρόμια δεν είναι για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα.

Δεν είναι σωστό σε καθημερινή βάση η Παλαιολόγου να είναι ένα απέραντο πάρκινγκ αυτοκινήτων που είναι και διπλοπαρκαρισμένα εμποδίζοντας  τη κυκλοφορία. Ας βάλουμε μια τάξη στην Σπάρτη όλοι μαζί μπορούμε και ας αφήσουμε στην άκρη της γκρίνιες.

 

You may also like

Κοινοποίηση: