Δήλωση Σταύρου Αραχωβίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών 

Στ. Αραχωβίτης: “Οι Νοσηλευτές δε λειτουργούν με το 8ωρο της υποχρεωτικής τους εργασίας αλλά με το 8ωρο της καρδιάς τους. Οι αφανείς και εξαντλημένοι ήρωες του ΕΣΥ”

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων.

Φέτος, η ημέρα είναι ακόμα πιο φορτισμένη με τη συμβολή των νοσηλευτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, με τίμημα να νοσήσουν ή ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους χιλιάδες εργαζόμενοι σε δομές υγείας παγκοσμίως.

Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών σαν φύλακες άγγελοι, μέχρι να αναρρώσουν. Οι νοσηλευτές αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες, πάνω στον οποίο στηρίζεται κάθε σύστημα υγείας. Η δουλειά αυτή δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, είναι λειτούργημα και δεν είναι εύκολο.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα έρχεται να επικαιροποιήσει τον αγώνα των νοσηλευτών αλλά και όλων των επαγγελματιών υγείας απέναντι στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και να θέσει όλους τους φορείς προ των ευθυνών τους, ώστε οι επαγγελματίες υγείας να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα εχέγγυα για να είναι σε θέση να προασπίζουν το υπέρτατο αγαθό της υγείας στο έπακρο.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση, εκτός από επικοινωνιακού χαρακτήρα ευχαριστίες και χειροκροτήματα, δεν έχει κάνει τα βήματα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου, με προτεραιότητα τις προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και ένταξη όλου του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Τούς ευχαριστούμε και εκφράζουμε το σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξη προς όλους τους Νοσηλευτές, τις Νοσηλεύτριες και τους εργαζόμενους στην Υγεία για το διαχρονικό, ανιδιοτελή τους αγώνα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

 

χώρος διαφήμισης 

Alexandros Bougadis
Art Photographer
Μέλος του Ομίλου UNESCO Τεχνών , Λόγου & Επιστημών Ελλάδος 

Φωτογραφήσεις – Βιντεοσκοπήσεις : Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων , Προϊόντων
6909031174

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

You may also like

Κοινοποίηση: