Λακωνία

Δαβάκης: Γιατί απορρίφθηκαν οι νέες προτάσεις ΕΠΑΛ στη Λακωνία;

 

 

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν σχετικά με την απόρριψη από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Παιδείας των προτάσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας για την ίδρυση νέων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Σπάρτης και του Γυθείου έθεσε χθες στη Βουλή ο Θανάσης Δαβάκης στην υφυπουργό Ζέτα Μακρή.

Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

Χθες βράδυ στη Βουλή, έθεσα προς την υφυπουργό Παιδείας, Ζέτα Μακρή, τα ερωτήματα που ανακύπτουν από την απόρριψη του Κεντρικού Συμβουλίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ) των προτάσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας. Η πρόταση αυτή προσέθετε την ειδικότητα Βοηθού Νοσηλευτή στον Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας του Εσπερινού ΕΠΑΛ της Σπάρτης και την ειδικότητα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Γυθείου.

Ειδικότερα και με δεδομένο ότι η απόφαση του Κ.Σ.Ε.Ε.Κ. φαίνεται να μην λαμβάνει υπόψη της σημαντικές παραμέτρους, όπως η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Σπάρτης και η ίδρυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη Βοιών, ζήτησα από την κ. Μακρή να με πληροφορήσει σχετικά με το σκεπτικό πίσω από την ανωτέρω απόφαση καθώς και να μου καταθέσει το πλήρες κείμενο αυτής.

Ζήτησα επίσης από την υπουργό να επανεξετάσει τα σχετικά αιτήματα, συνυπολογίζοντας και τις ανωτέρω σημαντικές παραμέτρους.

Η κ. Μακρή μου απάντησε ότι η άρνηση του Κ.Σ.Ε.Ε.Κ. να υλοποιήσει την πρόταση για ίδρυση των δύο αυτών ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ της Λακωνίας βασίζεται σε καθαρά τεχνικούς και διαδικαστικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με τον εκτιμώμενο αριθμό ενδιαφερόμενων μαθητών και ορισμένες παραλήψεις στην υποβολή του συγκεκριμένου αιτήματος. Εξέφρασε, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι με από κοινού προσπάθεια οι σκόπελοι αυτοί μπορούν να ξεπεραστούν.

Σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία, αλλά και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τα ανωτέρω εμπόδια…

***

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer
Μέλος του Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε

Φωτογραφίες
Διαβατηρίων , Ταυτότητας , Αδειών Οδήγησης , Πιστοποιητικών κ.α

Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: