Λακωνία

Δαβάκης : επικυρώνεται και νομοθετικά η δωρεά του Ι.Σ Νιάρχος για το Ν.Νοσοκομείο Σπάρτης

Δαβάκης: Επικυρώνεται και νομοθετικά η μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχου για τον τόπο μας!

 

Τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της επικύρωσης της προσφοράς του Ιδρύματος για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Σπάρτης.Ο κ. Δαβάκης ανέφερε ότι η τροπολογία κύρωσης της προσφοράς του ΙΣΝ αποτελεί σημείο σταθμό για την υγειονομική αναβάθμιση της Λακωνίας, υπογραμμίζοντας ότι οι επίγονοι του μεγάλου ευπατρίδη δεν ξέχασαν την καταγωγή του από τη Βαμβακού της Λακωνίας.

Το νέο Νοσοκομείο της Σπάρτης θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, αλλά και θα ενισχύσει την οικονομική και τουριστική δραστηριότητα στο Νομό, είπε στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης, για να καταλήξει υπογραμμίζοντας για ακόμη μία φορά το μεγάλο σφάλμα, εν όψει της προοπτικής κατασκευής του Νοσοκομείου, της απόφασης του κ. Γαβρόγλου να μεταφέρει τη Νοσηλευτική από τη Σπάρτη στην Τρίπολη.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε και στις ανάγκες που έχουν οι υπόλοιπες υποδομές υγείας της Λακωνίας – όπως το Νοσοκομείο των Μολάων, το ΕΚΑΒ των Μολάων, η ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στη Νεάπολη και το Κέντρο Υγείας Καστορείου – υπογραμμίζοντας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι τώρα, που το Ίδρυμα Νιάρχος προχωρεί σε αυτό το μεγάλο έργο, απελευθερώνονται δημόσιοι πόροι που μπορούν να κατευθυνθούν για την κάλυψη των υπολοίπων αυτών υγειονομικών αναγκών.

Αθανάσιος Δαβάκης
Βουλευτής Ν.Δ Λακωνίας 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από το  www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook  

You may also like

Κοινοποίηση: