Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι Ευβοίας.

401{icon} {views}

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12 Αυγούστου, στις 15:23, σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές Σταυρός και Κοντοδεσπότι Ευβοίας. Η πυρκαγιά, παρά την άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων, έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου, της πυκνής βλάστησης και του έντονου ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της.

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας η δασική πυρκαγιά  έκαιγε,  στην περιοχή επιχειρούσαν  186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 204 άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις, 20 βυτιοφόρα, 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου οι δυνάμεις ενισχύθηκαν το πρωί (13-8-2018) από αέρος με 2 Α/Φ και 4 Ε/Π.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με προσωπικό, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης πυρκαγιάς πραγματοποιούνται περιπολίες εναέριας επιτήρησης σε διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν 2 οικισμοί. 

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και άμεσα να καλέσουν το 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά. 

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
ενημέρωση 13/8/2018 9:35

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

You may also like

Κοινοποίηση: