Δείτε από ψηλά το ναυάγιο του «Δημήτριος» στην παραλία Βαλτάκι Δ. Ευρώτα

1240{icon} {views}

 

Εδώ και πολλά χρόνια η κυρίαρχη εικόνα στην παραλία Βαλτάκι Δήμου Ευρώτα κοντά στο Γύθειο προς την Σκάλα είναι το ναυάγιο του «Δημήτριος».

Το αποκαλούν «πλοίο-φάντασμα» και λέγεται ότι ήταν ένα από τα πολλά παράνομα τσιγαράδικα της εποχής που έπλεε με λαθραίο επόρευμα.

Όπως το «ναυάγιο» της παραλίας της Ζακύνθου, έτσι και στο Γύθειο, το κουφάρι του πλοίου αποτελεί πλέον αξιοθέατο της παραλίας που κατακλύζεται τους καλοκαιρινούς μήνες από τουρίστες.

 

 

 

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1950 με το όνομα «Klintholm». Είχε χωρητικότητα 965 κόρων και μήκος 67 μέτρων. Τον Δεκέμβριο του 1980 κατέπλευσε στο Γύθειο, επειδή ο πλοίαρχος αρρώστησε και έπρεπε να μπει στο νοσοκομείο. Τότε παρουσιάστηκαν προβλήματα οικονομικής φύσεως με το πλήρωμα και ακολούθησαν μηχανικές βλάβες που οδήγησαν στην οριστική προσάραξη του πλοίου στο λιμάνι. Τα ασφαλιστικά μέτρα από τους δανειστές οδήγησαν τους ιδιοκτήτες, αδελφοί Μολλάρη και αδελφοί Ματσινού να απολύσουν το πλήρωμα. Οι Γεώργιος Δανιήλ και Βασίλης Παρηγόρης ανέλαβαν τη φύλαξή του….

 

 

« από 2 »

κλικ για μεγέθυνση των φωτογραφιών

Φωτογραφίες  για το Spartavoice.gr Αλέξανδρος Μπουγάδης
Δημοσιογράφος – Καλ. Φωτογράφος Μέλος του ομίλου UNESCO Τεχνών , Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των φωτογραφιών ως έχει

Δείτε :
Το Ναυάγιο “Δημήτριος” κοντά στο Γύθειο.
Παραλία Βαλτάκι / Ναυάγιο Δημήτριος.
Ναυάγιο Δημήτριος.

Βίντεο :

 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: