Δελτίο καιρού για Τρίτη 18-12-2018

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές σε όλη τη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της κεντρικής καθώς και στα ορεινά, ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, όπως και σε παράκτιες περιοχές των δυτικών, κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών. Από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στα δυτικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στη Δυτική Μακεδονία, στα κεντρικά ορεινά, και στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -5 έως 1, στα κεντρικά από 3 έως 11, στα νότια από 7 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 11, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 16, και στην Κρήτη από 13 έως 17. Σημειώνεται ότι, με εξαίρεση το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος τους εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν βόρειοι ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά όμως και έως το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν βόρειοι ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα για καταιγίδες κυρίως στις παράκτιες περιοχές του νομού. Χιονοπτώσεις αναμένονται στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ενώ και χιόνια θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 200 μέτρα. Πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης υπάρχει και στις πεδινές περιοχές του νομού καθώς και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα. Παγετός θα σημειωθεί σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 200 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως στα δυτικά του νομού και την πόλη της Θεσσαλονίκης θα φτάνουν τοπικά τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στη ΣΠΑΡΤΗ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοανατολικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχοπτώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Βροχή προβλέπεται για την ΑΡΕΟΠΟΛΗ με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.
http://www.meteo.gr

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: