Δελτίο καιρού για Τρίτη 6.8.2019

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα και ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 19 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 34 βαθμούς Κελσίου), 16 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 32 βαθμούς), 20 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στην Ανατολική Ρόδο έως τους 34 βαθμούς Κελσίου).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

 

Λακωνία

Σπάρτη. Αίθριος ο καιρός με την  θερμοκρασία να  κυμαίνεται από τους 21 βαθμούς έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι 2 έως 3 μποφόρ βόρειοι-βορειοανατολικοί. 

Καλός ο  καιρός στο Γύθειο με την  θερμοκρασία να κυμαίνεται  από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι 2 μποφόρ ανατολικοί  και το βράδυ θα πνέουν 3 μποφόρ δυτικοί.

Ο καιρός θα  είναι καλός στη Νεάπολη , η θερμοκρασία θα είναι 22 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι 2 μποφόρ έως 3 μποφόρ τις πρωινές ώρες και τις απογευματινές ώρες θα είναι 4 με 2 μποφόρ βορειανατολικοί  βορειοδυτικοί.

Αίθριος ο καιρός στη Μονεμβασιά , η θερμοκρασία θα είναι 21 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι 2 έως 3 μποφόρ τις πρωινές ώρες και το απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ βορειοανατολικοί.

 

Για του Μολάους ο καιρός θα είναι καλός με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 βαθμούς έως τους 33 βαθμού.
Οι άνεμοι θα είναι 2 έως 3 μποφόρ βόρειοι-βορειοανατολικοί τις πρωινές ώρες και το απόγευμα 2: 00 με 3: 00 βόρειο νοτιοανατολικοί.

Στην Σκάλα ο καιρός θα είναι αίθριος με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 βαθμούς έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι 2 έως 3 μποφόρ βόρειοι-βορειοανατολικοί τις πρωινές ώρες και 1 έως 3 μποφόρ τις βραδινές ώρες ,  ανατολικοί –  νότια.

meteo

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για την Τρίτη 06 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, πλην νήσου Ρόδου)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

————————————————————————————————————————————————–

 

χώρος διαφήμισης 

Alexandros Bougadis Photographer

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
στο facebook  Sparta Voice 
twitter
Instagram 

You may also like

Κοινοποίηση: