Δελτίο καιρού για 27-12-2018
Καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά, τοπικά ισχυρό παγετό νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά και σταδιακή μικρή εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018. Περισσότερες θα είναι οι νεφώσεις στην Εύβοια όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση στα ορεινά και στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ενδεχομένως λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα τις πρωινές ώρες στα βόρεια Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.
H θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 3 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 9, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από -3 έως 10, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 12 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 1 έως 7 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και μέχρι τοπ μεσημέρι στα βορειοδυτικά πελάγη βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και αρκετό τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Από τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.
Σπάρτη. Περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 7 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.
Γύθειο. Περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με την θερμοκρασία στους 5 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.
Μονεμβασία. Προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 4 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση της άπνοιας.
Σκάλα. Ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 6 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.
http://www.meteo.gr
Συνεχής ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και στις σελίδες μας Sparta Voice.gr oficcial page & LAKONIA GREECE στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα μας, twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα