Προτάσεις

Δημιουργικός Διαγωνισμός Νηπίων/Προνηπίων από τον Δήμο Σπάρτης

Δημιουργικός Διαγωνισμός Νηπίων/Προνηπίων, με θέμα:
«Οι Λιλιπούτειοι καλλιτέχνες μένουν σπίτι και δημιουργούν»

 

 

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης διοργανώνει διαγωνισμό με τη συμμετοχή νηπίων/προνηπίων από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Σπάρτης, με θέμα: «Οι Λιλιπούτειοι καλλιτέχνες μένουν σπίτι και δημιουργούν», από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, με χρηματικά έπαθλα για τους/τις νικητές/τριες.

Τώρα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω των προληπτικών μέτρων έναντι της εξάπλωσης αλλά και της ανάσχεσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, καλούμε νήπια και προνήπια των Νηπιαγωγείων, δημοσίων και ιδιωτικών, του Δήμου Σπάρτης για τη συμμετοχή τους σε δημιουργικές δραστηριότητες μένοντας σπίτι. Η συμμετοχή είναι ατομική –με την απαραίτητη γονική συναίνεση- και θα περιλαμβάνει κατασκευή πανό με πρωτότυπο περιεχόμενο, από οποιοδήποτε υλικό, με κεντρικό σύνθημα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», το οποίο μετά την καλλιτεχνική αποτύπωση θα αναρτηθεί σε εμφανές σημείο του μπαλκονιού της οικίας ή σε οποιοδήποτε άλλο εμφανές σημείο, θα φωτογραφηθεί και θα μας αποσταλεί ηλεκτρονικά. Με τον τρόπο αυτό, το εν λόγω σύνθημα θα κατακλύσει την πόλη μας, υπενθυμίζοντάς μας αυτό το μήνυμα ζωής.

Τα έργα θα αξιολογηθούν από προσωπικότητες των Τεχνών και αυτά που θα διακριθούν θα βραβευτούν με χρηματικό έπαθλο: € 300, € 200 και € 100. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, σε χώρο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως και στον οποίο θα εκτεθούν και τα έργα.

Φυσικά, τα πνευματικά δικαιώματα των έργων ανήκουν στους/στις δημιουργούς τους.

Σημειώνουμε ότι θα ακολουθήσει σχετικός διαγωνισμός και για «ΝΕΟΥΣ» και «ΝΕΕΣ» ηλικίας 70 ετών και άνω.

Για το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου  Σπάρτης

Η Πρόεδρος

Ελένη Δαράκη

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΗΠΙΩΝ/ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης διοργανώνει διαγωνισμό με τη συμμετοχή νηπίων/προνηπίων από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Σπάρτης, με θέμα: «Οι Λιλιπούτειοι καλλιτέχνες μένουν σπίτι και δημιουργούν», από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020.

Ο διαγωνισμός εστιάζει στη δημιουργία πανό, με πρωτότυπο περιεχόμενο, από οποιοδήποτε υλικό, με κεντρικό σύνθημα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», το οποίο μετά την καλλιτεχνική αποτύπωση θα αναρτηθεί σε εμφανές σημείο του μπαλκονιού της οικίας ή σε οποιοδήποτε άλλο εμφανές σημείο, προκειμένου να κατακλυστεί η πόλη μας από το εν λόγω σύνθημα, υπενθυμίζοντάς μας αυτό το μήνυμα ζωής. Μέσα από την όλη δράση και δημιουργία, τα νήπια/προνήπια θα μπορέσουν να ευαισθητοποιηθούν, εκφράζοντας και επικοινωνώντας τη δημιουργικότητά τους.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νήπια και προνήπια Νηπιαγωγείων, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης. 

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από επιτροπή αξιολόγησης που θα περιλαμβάνει προσωπικότητες των Τεχνών και η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα. Κριτήρια αξιολόγησης θα αποτελέσουν: η αισθητική, η έκφραση, η αυθεντικότητα, η φαντασία, η δημιουργικότητα, η πρωτοτυπία και η καινοτομία.

Τα νήπια και τα προνήπια που θα συμμετέχουν θα πρέπει να φωτογραφίσουν και να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: npp.sparti@gmail.com  σε αρχείο με το ονοματεπώνυμο του/της δημιουργού, της μορφής: Papagianni_Eleni.jpeg. και στη συνέχεια, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να αποσταλεί στο Γραφείο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Δωριέων 13-15, Τ.Κ. 231 00 ΣΠΑΡΤΗ). Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναγράφεται στο έργο το ονοματεπώνυμο, η ηλικία και το Νηπιαγωγείο φοίτησης του/της δημιουργού.

Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει περιορισμός στις διαστάσεις του πανό, ούτε στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Τα έργα που θα διακριθούν θα βραβευτούν με χρηματικό έπαθλο: € 300, € 200 και € 100. Σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Η ημερομηνία βράβευσης και η κλήρωση των δώρων θα γίνει σε ειδική τελετή και θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

Για τη συμμετοχή των νηπίων/προνηπίων απαιτείται η σύμφωνη έγγραφη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων, η οποία θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά μαζί με το έργο με μορφή υπεύθυνης δήλωσης στην οποία θα πρέπει να δηλώνεται ρητά ότι ο γονέας/κηδεμόνας δέχεται τη συμμετοχή του παιδιού του, αλλά και την πιθανή δημοσίευση/ανάρτηση του έργου του.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook  & twitter και μάθετε πριν από όλους τι “παίζει”!

You may also like

Κοινοποίηση: