Λακωνία

Διακοπή ρεύματος σε 2 νηπιαγωγεία της Σπάρτης η απάντηση από τον Δήμο

 

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε, μέσω τοπικού site, εχθές 1 Σεπτεμβρίου 2022 και πρώτη μέρα επιστροφής των εκπαιδευτικών στα καθήκοντά τους για το νέο σχολικό έτος 2022/2023, ότι δύο από τα 39 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης, τα δύο διθέσια Νηπιαγωγεία της πόλεως το 5ο και το 7ο, δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα (με πάροχο τη ΔΕΗ). 

Ύστερα από διερεύνηση από πλευράς Δήμου, διαπιστώθηκε ότι η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Π.Ε.) στις 02 Αυγούστου 2022 κατέθεσε το προβλεπόμενο ποσό της Β’ κατανομής του 2022 σε λογαριασμούς των Συμβουλίων Σχολικών Κοινοτήτων κάθε Σχολείου και Νηπιαγωγείου, για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών. 

Μια σειρά παράλληλων γεγονότων, τα οποία δεν άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου (απουσία διευθυντών σχολείων λόγω καλοκαιρινών διακοπών και μετατάξεων, έλλειψη ενημέρωσης και προειδοποίησης από τη ΔΕΗ κ.λ.π.), συντέλεσαν στο να γίνει διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης για το ποσό των 497€ και στο 5ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης για το ποσό των 778€, ποσά που κατ’ εξαίρεση καταβλήθηκαν σήμερα στη ΔΕΗ από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου, προς αποκατάσταση του προβλήματος. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή μόλις τον περασμένο Ιούνιο, ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής ηλεκτροδότησης στις Σχολικές Μονάδες λόγω μη καταβολής των λογαριασμών της ΔΕΗ, στη Σπάρτη πριν καν προλάβουν να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στα Σχολεία, η ΔΕΗ (αν και έχει ξεχωριστό τομέα διαχείρισης πελατών του Δημοσίου) χωρίς καμία προειδοποίηση προέβη με ιδιωτικά συνεργεία στην διακοπή των παροχών. 

Ο Δήμος Σπάρτης συντάσσεται πλήρως με το ψήφισμα της ΚΕΔΕ για την άμεση εφαρμογή ενός ειδικού προγράμματος στήριξης των Δήμων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Επιπλέον ο Δήμος Σπάρτης και οι Σχολικές Επιτροπές θα συνεχίσουν να πράττουν τα μέγιστα ώστε να εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων του Δήμου, προς όφελος των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων της τοπικής μας κοινωνίας.

 

 

***

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ε I O
Φωτογραφίες :
Διαβατηρίων – Ταυτότητας – Αδ. Οδήγησης – Πιστοποιητικών κ.α
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: