Διατροφή-Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική.

2175{icon} {views}
Τα σνακ αποτελούν ένα είδος γεύματος που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, καθώς είναι νόστιμα, θρεπτικά και μας κρατούν χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα μας. Τι γίνεται όμως όταν τα μικρά σας αγγελούδια θέλουν να καταναλώσουν σνακ που κάθε άλλο παρά υγιεινά μπορούν να χαρακτηριστούν; Αν θέλετε να προσφέρετε στα παιδιά σας τα πιο γευστικά και υγιεινά σνακ που θα τα ξετρελάνουν, βρείτε παρακάτω 5 μοναδικές προτάσεις και παρέχετέ τους όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για υγιή ανάπτυξη. Γιαούρτι με δημητριακά Αν τα παιδιά σας αγαπούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τότε το γιαούρτι με δημητριακά αποτελεί μια γευστική επιλογή που θα τα ενθουσιάσει. Αναζητήστε στην αγορά γιαουρτάκια με γεύσεις που θα τους φανούν πιο ελκυστικά ή ακόμη και πρόβειο γιαούρτι https://stamou.gr/paradosiaka-giaourtia/proveio/ που είναι εξαιρετικά θρεπτικό και βάλτε μέσα τα αγαπημένα τους δημητριακά. Σας προτείνουμε να επιλέξετε δημητριακά με βρόμη για extra θρεπτικά στοιχεία στο σνακ των μικρών σας.  Παραδοσιακό Ρυζόγαλο Όλα τα παιδιά αγαπούν τα γλυκά και πολύ συχνά τα αναζητούν ...
Βάζουμε μπροστά τις ψησταριές και προσκαλούμε τους φίλους για να γλεντήσουμε !!! Μην νομίζετε ότι η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται αυστηρά στις ασφυκτικά γεμάτες ταβέρνες. Τα απλά, είναι αυτά που έχουν αξία τελικά, με σπιτικούς κρεατομεζέδες, τσικνισμένους, ωραία παρέα και δροσερή μπύρα ή καλό κόκκινο κρασί. Ετοιμαστείτε λοιπόν να υποδεχθείτε φίλους στην αυλή , στον κήπο ή και ακόμη στο πεζοδρόμιο  , άλλωστε σε κάποιες πόλεις είναι και έθιμο .  Το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης πρέπει να  έχει παϊδάκια, σουβλάκια , μπιφτέκια, λουκάνικα ,  κοτόπουλο  , χοιρινή τηγανιά  , μπριζόλες , πανσέτες  , ψητά λαχανικά.  Και μπορεί η μέρα να έχει το κρέας για πρωταγωνιστή, όμως κρέας χωρίς ορεκτικά και σαλάτες, δεν γίνεται!   Τα τυριά είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του τραπεζιού της Τσικνοπέμπτης. Μια πιατέλα με τυριά θα βοηθήσει την κατάσταση όση ώρα ψήνονται τα κρεατικά. Ένας άλλος μεζές που ταιριάζει στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης είναι η φέτα σε αλουμινόχαρτο. Στο φούρνο ή στη θράκα, η φέτα η ψητή ετοιμάζεται απλά και ...
Παλιές Μανιάτικες Συνταγές Σπαραγγότουρτα με τουλουμοτύρι Πάρνωνα και θυμάρι: Φρέσκα άγρια σπαράγγια, αυγά,πατάτες τηγανίτες ,τουλουμοτύρι ,και αγουρέλαιο. Τα σπαράγγια μαζεύονται παραδοσιακά στην Μάνη από τις πρώτες λιακάδες του χειμώνα και κυρίως μέσα στις Αλκυονίδες ημέρες. Μαγειρεύεται μόνο το επάνω δροσερό μέρος του φυτού κυρίως βραστό σε ζεματιστό νερό και όχι πάνω από 3-5 λεπτά βράσιμο . Στην συνεχεία σουρώνεται από τα υγρά μπαίνει σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ,τηγανίτες πατάτες ,αλάτι , πιπέρι και αυγά , χτυπημένα καλά. Κάποιοι προσθέτουν και τυρί φέτα κυρίως κατσικίσια  , επίσης κάποιοι προσθέτουν ένα κρασοπότηρο γάλα και μέσα κεκαλυμμένη μια κουτάλια της σούπας 30-50 γραμ.κορν φλαουρ. Σε αυτήν την περίπτωση όμως τα υλικά υπερκαλύπτουν τα σπαράγγια Τηγανίζεται σε σιγανή φωτιά. Καλή σας όρεξη. Μια συνταγή από την σελίδα Παλιές Μανιάτικες Συνταγές (facebook) ...
Θα χρειαστούμε 1 με 1/2 κιλό διάφορα λαχανικά , σπανάκι , κρεμμυδόφυλλα , άγρια σπαράγκια , καυκαλίδες , σέλινα , μάραθος , δύοσμο , βασιλικό.  1 κιλό αλεύρι  500ml νερό  1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο  1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη Καθαρίζουμε, πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε πολύ ψιλά τα χόρτα. Ετοιμάζουμε τη ζύμη : ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με την ζάχαρη , το αλάτι και το ελαιόλαδο , προσθέτουμε το χλιαρό νερό σιγά σιγά , ζυμώνουμε αρκετά καλά ώστε η ζύμη να μην κολλάει, σε περίπτωση που μας κολλάει προσθέτουμε λίγο λίγο επιπλέον αλεύρι και ανοίγουμε τα φύλλα αρκετά λεπτά.  Επάνω στο μισό φύλλο βάζουμε λίγα χόρτα, τα απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια, ραντίζουμε με 2-3 κουταλιές λάδι τα χόρτα και σκεπάζουμε με το άλλο μισό φύλλο πιέζοντας και γυρίζοντας τις άκρες προς τα πάνω ώστε να μη φύγουν τα χόρτα στο ψήσιμο. Ανάβουμε φωτιά με ξύλα εάν έχουμε ,   στρώνουμε τις πιταρούδες σε μια πλάκα , ...
Γιατροί, διατροφολόγοι, γεωπόνοι, τεχνολόγοι τροφίμων, χημικοί, περισσότεροι από εκατό επιστήμονες - ερευνητές συμμετέχουν τα τελευταία έξι χρόνια στο Ελληνικό Παρατηρητήριο Οξειδωτικού Στρες, δίνοντας τη «μάχη» για την ενημέρωση - αξιολόγηση και ανάδειξη αγροτικών προϊόντων διατροφής, τα αντιοξειδωτικά των οποίων παρεμποδίζουν την εμφάνιση δεκάδων ασθενειών. Πριν από λίγες ημέρες σε εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικών και ξένων ελαιόλαδων στη Θεσσαλονίκη, το Ελληνικό Παρατηρητήριο παρουσίασε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού ελαιόλαδου που δρουν κατά της πρόωρης γήρανσης. Συστατικά του, όπως η ελαιοκανθάλη, η ελευρωπαίνη, η ελαιοσύνη, παρεμποδίζουν τις ελεύθερες ρίζες και δρουν προληπτικά στην άμυνα του οργανισμού. «Η ελαιοκανθάλη μάλιστα έχει διαπιστωθεί ότι δρα ως αντιφλεγμονώδες όπως το φάρμακο "ibuprofen"», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δρ. Απόστολος Κυριτσάκης , πρόεδρος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για το Οξειδωτικό Στρες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. «Στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρώην καθηγητής του ΑΤΕΙ - Θεσσαλονίκης «γνωρίζουμε λίγα για τα αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, βιταμίνες, λυκοπένιο κα) και για τις τροφές που μας προστατεύουν από το "oξειδωτικό στρες" το ...
Η Μάνη είναι ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου που εκτείνεται στη χερσόνησο του Ταϋγέτου. Γεωγραφικά η κυρίως Μάνη ή Μέσα Μάνη, όπως ονομάζεται τοπικά, ορίζεται από τον αυχένα του Ταΰγετου Σαγιά και καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο. Χωρίζεται σε δύο Δήμους , το Δήμο Ανατολικής Μάνης Λακωνίας με έδρα το Γύθειο και το Δήμο Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας με έδρα την Καρδαμύλη . Ιστορική έδρα η Αρεόπολη Λακωνίας. Η Μέσα Μάνη διακρίνεται με βάση την κατά μήκος κορυφογραμμή στην Ανατολική Μάνη ή προσηλιακή Μάνη, που βλέπει προς το Λακωνικό Κόλπο και στη Δυτική Μάνη ή απόσκερη ή αποσκιερή Μάνη, που βλέπει στο Μεσσηνιακό Κόλπο. Η μανιάτικη μαγειρική, με την ποικιλία και την ποιότητα των υλικών της, με τους σοφούς, ευεργετικούς συνδυασμούς και τη γνώση αιώνων, απολαμβάνει προνομιακή θέση στις προτιμήσεις ντόπιων και επισκεπτών. Τα τελευταία χρόνια, ανήσυχοι και δημιουργικοί μάγειρες & σεφ, δουλεύοντας με τοπικά προϊόντα πάνω σε παραδοσιακές συνταγές, κερδίζουν τις γευστικές μας εντυπώσεις, αναδεικνύοντας ευφάνταστα, απλά, καθημερινά πιάτα της μανιάτικης κουζίνας. Στη Μάνη εκτός από κρέας και φρέσκο ψάρι, θα βρείτε ...