
Είναι μια από τις πιο αρχαίες υπερτροφές που μπορεί αν έχουν πολλές θερμίδες, όμως αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Μάλιστα η βιολογική αξία της πρωτεΐνης τους, είναι εφάμιλλη της πρωτεΐνης του αυγού και αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό. Είναι επίσης πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες, αλλά φτωχότερα σε λίπος σε σχέση με άλλους καρπούς. Είναι καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως ολεϊκού και παλμιτολεϊκού οξέος, τα οποία βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και αύξηση της καλής (HDL). Περιέχουν πολλές διαιτητικές φυτικές ίνες, που βοηθούν το γαστρεντερικό σύστημα, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Συμβάλλουν ακόμη στην καλή λειτουργία του εντέρου, ως υποκατάστατο δημητριακών. Επιπρόσθετα, τα κάστανα περιέχουν βιταμίνες Β1 και Β2, απαραίτητες για την μετατροπή των τροφών σε ενέργεια και για την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, καθώς επίσης βιταμίνη C (ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα) και φυλλικό οξύ (απαραίτητο για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων). Τα κάστανα παρουσιάζουν φαρμακευτικές και άλλες ιδιότητες. Έχουν αρκετές θερμίδες ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα

Τροφές που είναι ιδανικές για το στομάχι σου και θα σου δώσουν πολλά χρήσιμα στοιχεία για τον οργανισμό σου. Δες ποιες είναι: 1. Πλιγούρι βρώμης Δημιουργεί προστατευτικό στρώμα στην επένδυση του στομάχου, που αποτρέπει το υδροχλωρικό οξύ να προκαλέσει βλάβη στα τοιχώματα του στομάχου. Περιέχει και διαλυτές φυτικές ίνες που χαμηλώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης. 2. Φαγόπυρο Το φαγόπυρο ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και βιταμινών. 3. Kουάκερ καλαμποκάλευρο Βοηθά στην απομάκρυνση τοξινών και βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό, επαναφέροντας την εντερική μικροχλωρίδα και χορταίνει για αρκετή ώρα. 4. Φύτρο σιταριού 2 κουταλιές φύτρου σιταριού παρέχει το 15% της συνιστώμενης καθημερινής ποσότητας βιταμίνης Ε και το 10% της συνιστώμενης καθημερινής αξίας φολικού οξέως. Συντελεί στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. 5. Αυγά Η κατανάλωσή τους για πρωινό μπορεί να μειώσει την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων σε μεγάλο βαθμό. 6. Καρπούζι Παρέχει μεγάλη ποσότητα υγρών και κάνει καλό στην όραση και τη καρδιά. 7. Μύρτιλα Βοηθούν τη μνήμη ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα

Μπορείς να ξυπνήσεις χωρίς τον πρωινό καφέ; Φυσικά και μπορείς, αρκεί αν δοκιμάσεις τρία διαφορετικά ροφήματα από βότανα που μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με το πρωινό σου. Δες λοιπόν ποια είναι αυτά: 1. Τσάι Μέντας Το συγκεκριμένο ρόφημα συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, καθώς όπως το πίνετε ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματος, ιδρώνετε και αποβάλετε τις τοξίνες. 2. Πράσινο Τσάι Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού στον οργανισμό είναι πολλαπλά. Ενα από αυτά είναι η βελτίωση της όψης του δέρματος χάρη στις αποτοξινωτικές του ιδιότητες. 3. Κόκκινο τσάι (Rooibos) Με υψηλή περιεκτικότητα σε σε βιταμίνη C, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά συνιστά ένα από τα καλύτερα όπλα στη μάχη ενάντια στα γήρανση. 4. Τσάι Τζίντζερ Το συγκεκριμένο τσάι βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του στομάχου και αποτελεί ένα από τα καλύτερα «φάρμακα» για τις ναυτίες. 5. Τσάι Πικραλίδα (Dandelion) Πλούσια σε βιταμίνες A,C και D βοηθά στον καθαρισμό του ήπατος και της χοληδόχου κύστης από τις τοξίνες. Πηγή activemen.gr ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα

Το φθόριο βρίσκεται παντού σήμερα, από τα αντιβιοτικά μέχρι το πόσιμο νερό, αλλά και σε οδοντόκρεμες, καθιστώντας αναπόφευκτη την έκθεση. Η νευροτοξικότητα από το φθόριο έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκής συζήτησης για δεκαετίες. Είναι τώρα γνωστό ότι μειώνει το IQ και ενισχύει την ασβεστοποίηση της επίφυσης. Η κουρκουμίνη εξασθενεί τη νευροτοξικότητα που προκαλείται από το φθόριο. Το φθόριο (F) είναι ίσως το πρώτο ανόργανο ιόν που επέστησε την προσοχή του επιστημονικού κόσμου για τις τοξικές επιδράσεις της και τώρα η τοξικότητα F μέσω του πόσιμου νερού είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Η έκθεση σε F προκαλεί ορισμένους τύπους καρκίνου, βλάπτει το αναπαραγωγικό σύστημα και προκαλεί καρδιαγγειακές και νευρολογικές ασθένειες. Η μελέτη επικεντρώθηκε στην νευροτοξικότητα από το φθόριο, προσδιορίζοντας τη διεγερτοτοξικότητα και το οξειδωτικό στρες και τις κύριες κινητήριες δυνάμεις του νευροεκφυλισμού. Η φθορίωση των δοντιών προκαλεί, επίσης, νευροεκφυλιστικές αλλαγές που σχετίζονται με μια μορφή οξειδωτικού στρες που είναι γνωστή ως υπεροξείδωση των λιπιδίων. Η λιπιδική υπεροξείδωση στον εγκέφαλο μπορεί ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα

Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται, επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες. Μολονότι το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το «World News», ένα περιοδικό στον Καναδά, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες: Γρίπη Ένας επιστήμονας στην Ισπανία απόδειξε ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια γρίπης και σώζει τον ασθενή από γρίπη. Μακροβιότητα Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, προλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα

Κατανάλωσε τροφή, που να περιέχει φυτικές ίνες και με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσεις και το νεφρό σου από πιθανή εμφάνιση καρκίνου. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει μελέτη του American Journal of Clinical Nutrition. Εκείνο που κατανάλωναν καθημερινά 17 γραμμ. φυτικών ινών ανά 1.000 θερμίδες είχαν 19% μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου των νεφρών, σε σχέση με όσους κατανάλωναν λιγότερη ποσότητα. Η εξήγηση αποδίδεται στην απομάκρυνση των καρκινογόνων τοξινών από τα νεφρά, λόγω της ιδιότητας των φυτικών ινών να τις δεσμεύουν και να τις αποβάλλουν μέσω του πεπτικού συστήματος. Μάθε ότι... - Τα λευκά λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αποτελούν καλή πηγή μαγνησίου και καλίου, γι' αυτό πρόσθεσε στη διατροφή σου τα παρακάτω: - 1 Πατάτα Ψητή, με τη φλούδα - 6γρ - 1 Κουνουπίδι ωμό - 5γρ. - 1 φλ. γογγύλια πουρές - 5γρ. - 1 φλ. Καλαμπόκι Κονσέρβα - 4γρ. πηγή activeman.gr ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα