Διεθνής εικαστική έκθεση ζωγραφικής του Paul Cezanne στην Λακωνία

Διεθνής εικαστική έκθεση στην Λακωνία, με θέμα έναν από τους 8 σημαντικότερους Γάλους Ιμπρεσιονιστές ζωγράφους.

 

Οι μεγάλες λουόμενες, 1906 Φιλαδέλφεια, Museum of Art

 

Σύμφωνα με της πληροφορίες μας , τον Οκτώβριο του 2020 έχει ανακοινωθεί έκθεση έργων (πρωτότυπων και αντιγράφων) του  Ζωγράφου Paul Cezanne  στη Λακωνία.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Ινστιτουτο Paul Cezanne με έδρα την Μασσαλία της Γαλλίας, και συνδιοργανωτές το Υπουργείο Πολιτισμού Γαλλίας και του κράτους του Κατάρ.

Ανάμεσα στις προθέσεις του διοργανωτή είναι και ή ίδρυση παραρτήματος του Ινστιτούτου στην Λακωνία, και προς τούτου αναζητείται χώρος για αγορά ή μακροχρόνια ενοικίαση.

Μέσα από την έκθεση θα παρουσιαστεί το έργο του καλλιτέχνη και η Σπάρτη θα συνδεθεί με το όνομα ενός από τους σημαντικότερους Ιμπρεσσιονιστές καλλιτέχνες του 19ου αιώνα.

 

 

Η λειτουργία του Ινστιτούτου θα βοηθήσει στην μελέτη του έργου του Paul Cezanne, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα απευθύνονται στο παγκόσμιο κοινό , καθώς και την παραγωγή αντιγράφων ποιότητας έργων του. Η συμμετοχή αραβικής χώρας συνδέεται με την επενδυτική επιθυμία του κατόχου του έργου του Paul Cezanne “οι χαρτοπαίχτες”, και εστιάζει στην ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού γύρω από το Μυθικό μονοπάτι της Πελοποννήσου. Πέρα από την αγορά ή την συνεργασία με καταλύματα που βρίσκονται εντός του δικτύου μονοπατιών, διερευνάται η κατασκευή ψυχαγωγικών κέντρων , καθώς και περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων.

Ήδη έχουν ξεκινήσει συνομιλίες στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την Λειτουργία Μέγα Καζίνου στην Νότια Πελοπόννησο (Παραρτήματος του Σίζαρ Λας Βέγκας ?)

Δημήτρης Κωστούλιας

 

Ο Πωλ Σεζάν (γαλλικά: Paul Cézanne‎, 19 Ιανουαρίου 1839 – 22 Οκτωβρίου 1906) ήταν σημαντικός Γάλλος ζωγράφος. Το έργο του αντιπροσωπεύει την μετάβαση από τον ιμπρεσιονισμό στο κίνημα του κυβισμού.

Ζωή και έργο

Ο Σεζάν γεννήθηκε στην Αιξ-αν-Προβάνς της Γαλλίας όπου και πέρασε τα πρώτα του μαθητικά χρόνια. Την περίοδο 1859-1861 σπούδασε νομικά ενώ παράλληλα παρακολουθούσε και μαθήματα ζωγραφικής. Παρά τις αντιδράσεις του πατέρα του, αποφάσισε να ακολουθήσει το καλλιτεχνικό στάδιο και για το σκοπό αυτό, το 1861 επισκέφτηκε το Παρίσι μαζί με τον συγγραφέα Εμίλ Ζολά, με τον οποίο συνδεόταν φιλικά.

Κατά την παραμονή του στο Παρίσι γνωρίστηκε με τον Καμίλ Πισαρό και άλλους καλλιτέχνες που ανήκαν στο κίνημα του ιμπρεσιονισμού. Ο Σεζάν επηρεάστηκε σημαντικά από τους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους, ωστόσο πρόσθεσε και προσωπικά χαρακτηριστικά στους πίνακες του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήθελε να μετατρέψει τον ιμπρεσιονισμό “σε κάτι στέρεο που διαρκεί όσο και η τέχνη που εκτίθεται στα μουσεία”. Η μεγαλύτερη συνεισφορά του στον ιμπρεσιονισμό θεωρείται η πρόσθεση καθαρών γεωμετρικών στοιχείων που αργότερα επηρέασαν και το κίνημα του κυβισμού.

Σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του συμμετείχε σε λίγες εκθέσεις — μεταξύ των οποίων ανήκουν και οι κοινές εκθέσεις των ιμπρεσιονιστών — ενώ έζησε και αρκετά απομονωμένος, στην Προβηγκία της νότιας Γαλλίας, μακριά από το Παρίσι που αποτελούσε το κέντρο της καλλιτεχνικής δραστηριότητας της εποχής. Τα έργα του επικεντρώνονται σε μία περιορισμένη θεματολογία και κυρίως σε θέματα νεκρής φύσης, τοπίων και προσωπογραφιών.

Πέθανε στις 22 Οκτωβρίου του 1906 από πνευμονία.
Βικιπαίδεια

 

Ακολουθήστε μας στα social media , facebook  , youtube ,twitter   , instagram

Φωτογράφηση και Βιντεοσκόπηση γάμων – βαπτίσεων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων


Δημιουργία και ψηφιακών άλμπουμ

Alexandros Bougadis Photographer

You may also like

Κοινοποίηση: