Λακωνία

Διερχόμενο αυτοκίνητο παρέσυρε θανάσιμα σκυλί έξω από το Σχολείο Μαγούλας Δ. Σπάρτης.

1270{icon} {views}

 

Το Δημοτικό σχολείο της Μαγούλας βρίσκεται σε ένα σημείο που παρά τη σηματοδότηση καθώς επίσης και τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εξακολουθεί και είναι επικίνδυνο.

Οι οδηγοί (και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας) τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα έξω από το σχολείο ενώ συχνά συμβαίνει να μην σταματάν ούτε στη  διάβαση αλλά ούτε και στο stop. 

Στις 30/04/2018 στις 13:30 το μεσημέρι – στιγμή αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο – ένα σκυλί τραυματίστηκε θανάσιμα έξω από το σχολείο από διερχόμενο οδηγό , χωρίς να υπολογίζει και τα μικρά παιδιά όπου πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα.
Παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί και παλαιότερα. 

Ο ΚΟΚ αλλά και η οδική συμπεριφορά δηλώνουν ξεκάθαρα πως η ταχύτητα του αυτοκινήτου μειώνεται έξω από σχολεία, ότι οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να σταματούν στις διαβάσεις αλλά στην πράξη ελάχιστα τηρούνται από αυτά, κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο για παιδιά και γονείς (ειδικά τις ώρες αιχμής έξω από τα σχολεία).

Με την ίδια “ευκολία” που ένας σκύλος χάνει τη ζωή του από ασυνείδητο οδηγό το ίδιο “εύκολα” μπορεί να τη χάσει κι ένας άνθρωπος. Και δεν είναι μόνο το αποτρόπαιο θέαμα που αναγκάζονται να βλέπουν τα παιδιά έξω από έναν χώρο που κατά τ’ άλλα θα έπρεπε να νιώθουν ασφάλεια αλλά είναι και η επικινδυνότητα στην οποία μπαίνουν και οι ίδιες οι ζωές τους εν αγνοία τους.

Παρακαλούνται λοιπόν οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και άλλα παρόμοια περιστατικά θα πρέπει να καταγγέλλονται στις αρμόδιες αρχές.

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: