Νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Ι.Μ. Βαρσών – Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ευσταθίου στην Ι.Μ. Επάνω Χρέπας

 

 

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης  κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στην ιστορική Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Βαρσών. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

 

 

 

Στην ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για την Εκκλησία, την οποία ίδρυσε ο Παντοδύναμος Θεός και αποτελεί το διαχρονικό πνευματικό καταφύγιο για κάθε χριστιανό, πολύ περισσότερο στην αποκαλυπτική εποχή που βιώνουμε. Στη συνέχεια, στεκόμενος στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ασπαστούμε την ‘’εν Χριστώ ζωή’’ με μετάνοια και συνεχή πνευματικό αγώνα, ώστε να κερδίσουμε την Αιωνιότητα. Ολοκληρώνοντας,  ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την εξαιρετική αδελφότητα που εγκαταβιώνει στη Μονή, υπό τον Ηγούμενο, Πανοσ. Αρχιμ. Μελχισεδέκ, η οποία έχει μετατρέψει το Μοναστήρι σε πνευματικό φάρο για τους πιστούς της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους δύο Επισκόπους που είναι αδελφοί της Μονής εκ κουράς, τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο, καθώς και σε άλλους πνευματικούς ανθρώπους που προέρχονται από την Ι.Μ. Βαρσών.

 

 

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επισκέφθηκε την Ι.Μ. Επάνω Χρέπας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από την Ηγουμένη μοναχή Αγνή και τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητας.  

 

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)
Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης 

 

***

You may also like

Κοινοποίηση: