Δοκίμασε τα όρια σου στο Spartan 2019

SPARTAN TRIFECTA WORLD CHAMPIONSHIP 2019

Η αποστολή μας είναι να αλλάξουμε τη ζωή 100 εκατομμύρια ανθρώπων, δίνοντας τους το κίνητρο να βγουν από την άνεση τους και να μάθουν, να βιώσουν και να αγκαλιάσουν τον τρόπο ζωής των Spartans.

Γεννημένο στα βουνά του Βερμόντ, το Spartan βρίσκεται στα μονοπάτια του ταχύτερα αναπτυσσόμενο σε συμμετοχές σπόρ σε όλο τον κόσμο.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Σπάρτη

 

Φέρτε τους φίλους και την οικογένειά σας στον αγώνα για να σας δουν να ξεπερνάτε τα εμπόδια, να φτάνετε στη γραμμή τερματισμού και να λάμβάνετε το μετάλλιο σας! Ελάτε να απολαύσετε μια εκπληκτική εμπειρία μέσα από μια μέρα συνδυασμένη με διαφορετικές δραστηριότητες στην περιοχή του Φεστιβάλ, με τα εμπόδια που μπορείτε να δοκιμάσετε, το Spartan Kids Race ή την ευκαιρία να διασκεδάσετε βλέποντας την οικογένειά σας να διανύει την διαδρομή.

 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ελάτε να απολαύσετε τον χώρο του Φεστιβάλ. Εκθέτες, κατάστημα με αναμνηστικά, μουσική και πολλά άλλα σας περιμένουν!

 

Η Σπάρτη είναι η έδρα του TRIFECTA WORLD CHAMPIONSHIP. Αυτός ο αγώνας είναι αποκλειστικά για όσους έχουν τερματίσει το Trifecta και υπάρχουν μόνο 2.000 θέσεις διαθέσιμες. Όσοι αθλητές έχουν ολοκληρώσει το Trifecta μέσα στο 2018, θα είναι και αυτοί που θα έχουν την αποκλειστική πρόσβαση για ένα μήνα για να εγγραφούν. Μετά το πέρας του ενός μήνα, οι εγγραφές θα ανοίξουν και για αυτούς οι οποίοι θα ολοκληρώσουν το Trifecta μέσα στο 2019 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Αν εγγραφείτε για αυτόν τον αγώνα, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε ολοκληρώσει το Trifecta μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Εκείνη θα είναι και η ημερομηνία που θα γίνει έλεχος για το εάν οι συμμετέχοντες το έχουν ολοκληρώσει. Αν διαπιστωθεί ότι δεν έχετε ολοκληρώσει το Trifecta μέχρι εκείνη την ημερομηνία, η συμμετοχή σας θα ακυρωθεί και ΔΕΝ θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων. Έτσι λοιπόν μην προχωρήσετε σε εγγραφή αν δεν είστε σίγουροι ότι θα έχετε ολοκληρώσει το Trifecta μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν και οι 3 κατηγορίες (OPEN, AGE GROUP και ELITE TRIFECTA finishers). Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 χρονών την ημέρα του αγώνα για να μπορείτε να συμμετάσχετε στο Trifecta World Championship. Σκοπός της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι να διεξαχθεί ένας αγώνας – γιορτή για όλους αυτούς που ανήκουν στην κατηγορία των Trifecta finishers. Οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα παραλάβουν συλλεκτικά ενθύμια.

Οι αθλητές της Elite και της Age Group κατηγορίας θα διαγωνιστούν για τα βραβεία και τα χρηματικά έπαθλα του TRIFECTA WORLD CHAMPIONSHIP. Η κατάταξη των αθλητών θα βγει από το άθροισμα των χρόνων τους και στις 3 διαδρομές. Η διαδρομή Beast της Κυριακής στην Elite κατηγορία θα γίνει με κλιμακωτή εκκίνηση. Ο χρόνος εκκίνησης του κάθε αθλητή θα οριστεί από το άθροισμα των χρόνων του στις διαδρομές Sprint και Super. Ο αθλητής με τον καλύτερο συνολικό χρόνο θα εκκινήσει πρώτος και οι υπόλοιποι αθλητές θα εκκινούν με την διαφορά χρόνου που είχαν από τον προηγούμενο αθλητή στην κατάταξη. Μετά τα 15 λεπτά διαφοράς, όλοι οι υπόλοιποι αθλητές του γκρουπ θα ξεκινήσουν με μαζική εκκίνηση. [Παράδειγμα: Ο Γιώργος έχει συνολικό χρόνο από το Sprint και το Super 2:05:30 και ο Κώστας 2:06:00. Ο Γιώργος θα εκκινήσει το Beast πρώτος και ο Κώστας θα ξεκινήσει 30 δευτερόλεπτα αργότερα.] Όλες οι AGE GROUP κατηγορίες θα έχουν το δικό τους γκρουπ εκκίνησης. Εκτός από τον τίτλο, οι Elite αθλητές θα παλέψουν και για τα χρηματικά έπαθλα ύψους $40,000.

 

 

 

ΑΦΙΞΗ: ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΝΩΡΙΣ

Θα πρέπει να φτάσετε στον χώρο μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Αυτό θα σας δώσει το χρόνο να παρκάρετε, να παραλάβετε τα απαραίτητα για τη συμμετοχή σας στον αγώνα, να αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα στο bag check και να κάνετε ένα καλό ζέσταμα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Important document ΟΔΗΓΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

Important document ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΟΣ, ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΕΥΘΥΝΗ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Important document  ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ

Important document  ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥ;

Το Spartan Race λειτουργεί με σταδιακή εκκίνηση. Δηλαδή η εκκίνηση γίνεται σε γκρουπ ανάλογα με την διαδρομή. Οι αθλητές θα εκκινούν κάθε 15 λεπτά μετά την πρώτη εκκίνηση για τις διαδρομές Sprint, Super και Beast. Μόνο η κατηγορία Elite θα έχει διαφορά 30 λεπτών από την κατηγορία Age Group στη διαδρομή Beast λόγω της κλιμακωτής εκκίνησης που θα ισχύσει.

Θα υπάρχουν ξεχωριστές σειρές εκκίνησης για τις κατηγορίες Elite και Age Group.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιλογή στην ώρα εκκίνησης για τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Οι σειρές εκκίνησης θα δημιουργηθούν λίγες μέρες πριν τον αγώνα και θα παραλάβετε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες στο email σας.

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου:
9:00 – Έναρξη Festival (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης)
9:00 / 22:00 – Κατάστημα Λιανικής Ανοιχτό (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης)
11:00 – Συνέντευξη Τύπου (Δημαρχείο Σπάρτης)
12:00 / 22:00 – Trifecta World Championship Παραλαβή Πακέτου Αθλητή (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης)
12:30 / 14:00 – Εγγραφές & Παραλαβή πακέτου για τον Αγώνα Παίδων (Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης)
14:00 / 17:00 – Ενάρξεις Αγώνα Παίδων (Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης)
18:00 – Ενημέρωση Αθλητών (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης)
18:30 / 22:00 – Τελετή Έναρξης και Παρέλαση Εθνών (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης προς το Άγαλμα του Λεωνίδα)
________________________________________

Σάββατο2 Νοεμβρίου:
6:30 / 15:00 – Έναρξη Εγγραφών (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης)
6:30 / 20:00 – Έναρξη Festival (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης)
6:30 / 20:00 – Κατάστημα Λιανικής Ανοιχτό (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης)
8:00 – Έναρξη Elite Super men – Trifecta World Championship
8:10 – Έναρξη Elite Super women – Trifecta World Championship
8:20 / 9:20 – Ενάρξεις Age Group Super – Trifecta World Championship
9:30 – Τερματισμός 1 ου Super Elite Αθλητή (Άγαλμα Λεωνίδα)
9:30 / 10:10 – Έναρξη Open Super – Trifecta World Championship
10:20 / 11:00 – Έναρξη Open Super
11:00 – Τελευταία Έναρξη Super
Οι ακριβείς Ενάρξεις θα δημοσιευτούν 1 εβδομάδα πριν τον Αγώνα
12:30 – Έναρξη Elite Sprint men – Trifecta World Championship
12:40 – Έναρξη Elite Sprint women – Trifecta World Championship
12:50 / 13:50 – Έναρξη Age Group Sprint – Trifecta World Championship
13:15 – Τερματισμός 1ου Sprint Elite Αθλητή (Άγαλμα Λεωνίδα))
14:00 / 14:40 – Ενάρξεις Open heats Sprint – Trifecta World Championship
14:50 / 15:10 – Ενάρξεις Open heats Sprint
15:10 – τελευταία Έναρξη Sprint
Οι ακριβείς Ενάρξεις θα δημοσιευτούν 1 εβδομάδα πριν τον Αγώνα
18:30 – Τερματισμός Τελευταίου Αθλητή Sprint – Αγωνιστικός Χώρος Κλειστός
19:00 – Super & Sprint Τελετή Απονομής (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης)
20:00 – After party (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης)
________________________________________

Κυριακή 3 Νοεμβρίου:
8:00 Έναρξη Festival (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης)
8:00 / 20:00 – Κατάστημα Λιανικής Ανοιχτό (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης)
8:30 / 9:00 – Ενάρξεις Elite men and women Beast – Trifecta World Championship
9:10 / 10:10 – Ενάρξεις Age Group Beast – Trifecta World Championship
10:20 / 10:40 – Ενάρξεις Open Beast – Trifecta World Championship
10:30 – Τερματισμός 1 ου Elite Beast Αθλητή – Trifecta World Championship
10:40 – Τελευταία Έναρξη Beast
Οι ακριβείς Ενάρξεις θα δημοσιευτούν 1 εβδομάδα πριν τον Αγώνα
12:00 / 20:00 – Παραλαβή Multiple Trifecta reward & swag (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης)
18:30 – Τερματισμός Τελευταίου Αθλητή Beast – Αγωνιστικός Χώρος Κλειστός
19:30 – Beast & Trifecta World Championship Τελετή Απονομής (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης)
20:30 – Τελετή Λήξης (Κεντρική Πλατεία Σπάρτης)

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι κατηγορίες του Spartan Race:

Κάθε Spartan τρέχει για διαφορετικό λόγο. Για κάποιους, το Spartan Race είναι ένας αθλητικός αγώνας υψηλού επιπέδου, για άλλους είναι ένας τρόπος για να είναι σε φόρμα και για ένα μεγάλο κομμάτι ανθρώπων είναι τρόπος ζωής. Όποιο και αν είναι το κίνητρό σας, πάντα θα έχουμε μία κατηγορία που θα ταιριάζει στη διάθεσή σας και θα σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Η Κατηγορία Elite: Οι αθλητές που συμμετέχουν στην Elite κατηγορία κυνηγούν τα χρηματικά έπαθλα, δοκιμάζουν τους εαυτούς τους απέναντι στους καλύτερους, προσπαθούν να βρουν χορηγούς και να φτάσουν στην κορυφή του Spartan Race Point Series. Οι Elite αθλητές, όπως όλοι οι αθλητές του Spartan, οφείλουν να τηρούν τους κανόνες και τις οδηγίες του αγώνα στον απόλυτο βαθμό. Οι αθλητές οι οποίοι δεν ακολουθούν τους κανόνες κινδυνεύουν με αποκλεισμό.
Αν πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν ανήκεις στη Elite κατηγορία, τότε σίγουρα δεν ανήκεις.

Η Κατηγορία Age Group: Η κατηγορία Age Group (πρώην Competitive) αποτελείται από μία σειρά από heats που εκκινούν αμέσως μετά την Elite κατηγορία. Οι αθλητές της Age Group κατηγορίας ακολουθούν τους ίδιους κανόνες και πρότυπα με τους αθλητές της Elite. Θα υπάρχει έλεγχος από τους διαιτητές του αγώνα, video review καθώς επίσης θα υπάρχει ξεχωριστή βράβευση, βαθμολογία αθλητών αλλά και Age Group Point Series με έπαθλα. Οι αθλητές της Age Group κατηγορίας πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν ή να είναι ανταγωνιστικοί όταν τρέχουν ανάμεσα σε άλλους αθλητές της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας.

Η Κατηγορία Open: Η κατηγορία Open είναι για όλους. Πολεμιστές του Σαββατοκύριακου, αρχάριους αθλητές, ομάδες καθώς και αθλητές που συμμετέχουν για πρώτη φορά. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Η Open κατηγορία προσφέρει την ίδια ευκαιρία όσο και στους αθλητές της Age Group και της Elite για να δοκιμάσουν τις σωματικές τους αντοχές και την εμπειρία του τερματισμού. Ωστόσο δεν υπάρχει η πίεση για την επίδοση.
Ανεξάρτητα από το ποιά κατηγορία θα διαλέξετε, όλοι οι τερματισμοί μετράνε για την συμπλήρωση του TRIFECTA ή του Spartan DELTA.

Περισσότερες πληροφορίες στις (ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ).

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Κάθε Spartan Race χρονομετρείται, καταγράφεται και βαθμολογείται. Οπότε προετοιμαστείτε για τα εμπόδια και τους κανόνες του αγώνα. Όλα τα εμπόδια είναι υποχρεωτικά αλλιώς εκτελείτε 30 BURPEES σε περίπτωση αποτυχίας σε ένα εμπόδιο. Φοράτε το chip χρονομέτρησης που είναι υποχρεωτικό και ο αριθμός bib πρέπει να είναι ορατός ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 χρονών την ημέρα του αγώνα για να μπορείτε να συμμετάσχετε στο Trifecta World Championship. Λαμβάνετε ένα headband με τον αριθμό του bib και ένα τσιπ χρονομέτρησης μετά τον έλεγχο για τον αγώνα. Είναι υποχρεωτικό να το φοράτε. Έχοντας ορατό τον αριθμό σας, θα αυξήσετε επίσης τις πιθανότητες να αναγνωριστείτε στις φωτογραφίες για να έχετε μια ανάμνηση … Δεν επιτρέπεται να δώσετε τα συγκεκριμένα αξεσουάρ σε άλλο αγωνιζόμενο.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το αρχείο με τους κανόνες.

Οι Spartans δεν κλέβουν ! Περιμένουμε από εσάς να σεβαστείτε τους άλλους συμμετέχοντες αλλά και τους παραπάνω κανονισμούς!

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Υπάρχει κατάταξη για όλες τις κατηγορίες. Μόνο όμως οι 3 καλύτεροι άντρες και οι 3 καλύτερες γυναίκες των κατηγοριών Elite και Age Group θα ανέβουν στο βάθρο των νικητών.

Τα προσωρινά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα την ημέρα του αγώνα. Τα αποτελέσματα και οι επίσημες βαθμολογίες θα είναι διαθέσιμες 3 έως 4 ημέρες μετά τον αγώνα. Για οποιαδήποτε αίτηση για αυτό το θέμα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την συνεργαζόμενη εταιρεία εγγραφής συμμετοχών και χρονομέτρησης CHRONOTRACK.

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ;

– Έναν Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με άψογη επαγγελματική οργάνωση.
– Μοναδική ατμόσφαιρα στη Σπάρτη, το μέρος με την πλούσια ιστορία, με παρέλαση των Εθνών και πολλές βραβεύσεις.
– Ένα Sprint “Finisher” μετάλλιο (Μόνο αν τερματίσετε!).
– Ένα Super “Finisher” μετάλλιο (Μόνο αν τερματίσετε!).
– Ένα Beast “Finisher” μετάλλιο (Μόνο αν τερματίσετε!).
– Ένα μοναδικό Trifecta World Championship “Finisher” T-shirt (Μόνο αν τερματίσετε και τις 3 διαδρομές!).
– Ένα μοναδικό Trifecta World Championship “Finisher” μετάλλιο (Μόνο αν τερματίσετε και τις 3 διαδρομές!).
– Ένα μοναδικό Trifecta Delta (Μόνο αν τερματίσετε και τις 3 διαδρομές!)
– Οι αθλητές που θα έχουν συμπληρώσει πολλαπλά Trifecta θα παραλάβουν ένα ξεχωριστό τιμητικό νόμισμα (x3 – x6 Trifecta), ένα patch (x7 – x12 Trifecta) και μία ασπίδα (x13+ Trifecta) σε ειδική τελετή απονομής στη Σπάρτη.
– Την ξεχωριστή τιμή να συμμετάσχετε στο πρώτο Trifecta World Championship στη Σπάρτη.

 

 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΩ;

– Ταυτότητα σε ισχύ.
– Υπογεγραμμένη την “παραίτηση συμμετέχοντα και απαλλαγή από ευθύνη” την οποία εκτυπώνετε και υπογράφετε μέσω του λογαριασμού σας: CHRONOTRACK.
– Μία ιατρική βεβαίωση με την αναφορά “Επιτρέπεται να συμμετάσχω σε αθλητικούς αγώνες σε ανταγωνιστικό επίπεδο” η οποία να έχει ημερομηνία μικρότερη του ενός έτους ή δελτίο αθλητή από ομοσπονδία εν ισχύ.
– Πετσέτα και επιπλέον (στεγνά) ρούχα.
– Νερό καθώς και μπάρες και υγρά αν νομίζετε ότι τα χρειάζεστε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία αλλά έχετε υπόψιν σας ότι θα τρέχετε σε νερά και λάσπες, θα ανεβαίνετε λόφους και βουνά, θα περάσετε κάτω από σύρματα και θα πηδήξετε πάνω από φωτιά.

Οι Elite αθλητές προτείνουν: Αθλητικά ρούχα (ΟΧΙ ΒΑΜΒΑΚΕΡΑ), σακίδιο νερού, εσώρουχα συμπίεσης, μπάρες δημητριακών και ενεργειακά gel. Επισκεφτείτε το e-Shop για να προμηθευτείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τον αγώνα.

Συμβουλές από τους έμπειρους: Καλό είναι να αγωνιστείτε με τον εξοπλισμό που προπονείστε – μην φορέσετε καινούρια παπούτσια την ημέρα του αγώνα.

 

 

 

« 1 από 3 »

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα https://www.spartanrace.gr/el

φωτογραφίες αρχείου Spartan 2018 Αλέξανδρου Μπουγάδη

 

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook

Κοινοποίηση: