Λακωνία

Δ. Σπάρτης “να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες παραγωγοί”

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης κατά την τακτική κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του στις 13-7-2020 λαμβάνοντας υπόψη  του  :

 -τον πρωτοφανή για την εποχή του Μαϊου καύσωνα που προξένησε  μεγάλη ζημιά στην φυτική παραγωγή σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ιδιαίτερα στο Δήμο Σπάρτης  λόγω  των   πρωτόγνωρων θερμοκρασιών   

-του κανονισμού του ΕΛΓΑ , ο οποίος  δεν προβλέπει  αποζημίωση των αγροτών  λόγω καύσωνα 

-της μεγάλης συρρίκνωσης του  εισοδήματος των αγροτικών προϊόντων  από τη μείωση των τιμών τους τα τελευταία χρόνια

Αποφασίζει Ομόφωνα 

  • Ζητά την άμεση καταγραφή  των ζημιών και την  πρόσληψη  μόνιμου προσωπικού  για  όσο το δυνατόν γρηγορότερες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις . 
  • Θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να αλλάξει άμεσα το ασφαλιστικό πλαίσιο κάλυψης του ΕΛΓΑ  και να συμπεριλαμβάνει  αποζημίωση 100%  της ζημιάς  από τον κρατικό προϋπολογισμό και από τον ΕΛΓΑ .
  • Θεωρεί τη  διαδικασία των ΠΣΕΑ χρονοβόρα και επισφαλή. 
  • Απαιτεί  από  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ  τη διεκδίκηση των  κατάλληλων χρηματοδοτήσεων ώστε να αποζημιωθούν  άμεσα και σε κάθε περίπτωση  οι πληγέντες παραγωγοί.

Οι αγρότες  είναι η κινητήριος δύναμη  ανάπτυξης της πατρίδας μας  και χρειάζεται  πολιτική απόφαση πρέπει   να  αντιμετωπιστούν ισότιμα και δίκαια  για να συνεχίσουν  να καλλιεργούν τη γη τους   προσφέροντας έτσι  στην ανάπτυξη του τόπου μας.

 


 

You may also like

Κοινοποίηση: