Λακωνία

Δ. Σπάρτης – Οι δηλώσεις της κας αντιδημάρχου διαστρεβλώθηκαν & παρερμηνευτήκαν

 

Αναφορικά με δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας, που υποστηρίζει ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 26/1/22, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης κα Γεωργία Δεδεδήμου  δήλωσε πως το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σπάρτης είναι φτωχό γιατί δεν δόθηκαν  πόροι από την κεντρική Κυβέρνηση, σας δηλώνουμε τα εξής:

 1. Οι δηλώσεις της κας αντιδημάρχου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Ιανουαρίου ,διαστρεβλώθηκαν και παρερμηνευτήκαν με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων πως δηλαδή η Δημοτική αρχή υστερεί σε χρηματοδότηση έργων με ευθύνη της Κυβέρνησης και πως οι βουλευτές του νομού δεν συνέβαλαν ώστε να εξασφαλιστούν περισσότεροι πόροι. 
 2. Από το δημοσίευμα παραλείφθηκαν προφανώς για τον ίδιο λόγο οι δηλώσεις της κας αντιδημάρχου πως τα έργα που έχουν ενταχθεί και θα λάβουν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και από το Πράσινο Ταμείο αλλά και το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και πολλά άλλα έργα από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» θα ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022 μετά την πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού και θα αλλάξουν θεαματικά το τεχνικό πρόγραμμα . Αναλυτικά:
  • Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» – Πρόσκληση ΑΤ06 «Αστική αναζωογόνηση της πόλης της Σπάρτης» Ποσό χρηματοδότησης 6.652.900,00 €. Εντάχθηκε με την αρ. πρωτ. 5919/2021/12-01-2022 (ΑΔΑ:9ΖΙΗ46ΜΤΛ6-84Ψ) απόφαση Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών.
  • Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» –Πρόσκληση ΑΤ14 «Ο ζωγράφος του 1821, Παναγιώτης  Ζωγράφος  και το έργο του «ζωντανεύουν» στην Σπάρτη», Ποσό χρηματοδότης 225.000,00 €. Εντάχθηκε με την αρ. πρωτ. 6584/30.9.2021 (ΑΔΑ: Ω2ΠΜ46ΜΤΛ6-6ΣΒ) Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών.
  • ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ -«Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων έναντι άλσους Γουδέ», προϋπολογισμού 531.000 €. Ποσό χρηματοδότησης 318.600 € (ο Δήμος Σπάρτης πρέπει να συμβάλλει με ποσό 212.400 €).
  • ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙI -«Έργα και προμήθειες για την βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Σπάρτης», προϋπολογισμού 850.000,00 €. Ποσό χρηματοδότης από ΥΠ.ΕΣ. 600.000 € (ο Δήμος Σπάρτης πρέπει να συμβάλλει με το υπόλοιπο ποσό 250.000 €)

 1. Η Δημοτική Αρχή έχει καταφέρει να εξασφαλίσει πολύ υψηλή χρηματοδότηση για έργα από την παρούσα  κυβέρνηση.
 2. Επί της παρούσας κυβέρνησης δεν πραγματοποιήθηκε καμία μείωση πόρων στο Δήμο Σπάρτης. Οι όποιες μειώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα  χρόνια, εξαιτίας των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας όπως άλλωστε έγινε και σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.
 3. Η  κυβέρνηση παρέχει στο  Δήμο Σπάρτης καθώς και σε όλους του υπόλοιπους ΟΤΑ, πλήθος χρηματοδοτικών προγραμμάτων και εργαλείων. Έτσι μας παρέχεται η δυνατότητα να υποβάλουμε προτάσεις χρηματοδότησης στις προσκλήσεις που ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύονται.
 4. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σπάρτης και η ΔΕΥΑΣ ετοίμασαν και υπέβαλαν προς το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργα συνολικού προϋπολογισμού 47 εκ. ευρώ ενώ ετοιμάζεται και η υποβολή νέων προτάσεων σε νέες προκηρύξεις  για τεχνικά έργα. 

Κατόπιν των ανωτέρω, είναι προφανές πως κανένα «Μείζον πολιτικό θέμα» όπως αναφέρει το δημοσίευμα δεν υφίσταται.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης
ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΔΕΔΗΜΟΥ .

 

 

 

 

 

Alexandros Bougadis
Artist  Photographer

Εκτυπώσεις Φωτογραφιών – Φωτογραφίες Ταυτοτήτων , Αδειών Οδήγησης λοιπών δημοσίων δελτίων –
Φωτογράφηση Γάμου – Φωτογράφηση Βάπτισης – Φωτογραφήσεις για πορτρέτα – Αεροφωτογράφιση Drones – Αεροβιντεοσκόπηση Drones- Βιντεοσκόπηση Γάμου-Βάπτισης – Φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση γενεθλίων-events κ.λπ.
Εκτυπώσεις σε Καμβά – Εκτυπώσεις φωτογραφιών σε μοναδικές κούπες

Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος & Αμαλίας 59 (Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη

Τηλ. 2731181250
Τηλ. 6909031174

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

 

You may also like

Κοινοποίηση: