Εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.

1172{icon} {views}

Τα εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης πραγματοποιήθηκαν στις 3-2-2017 παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π.Τατούλη , της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας κ. Α.Τζανετέα , εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας , τον Βουλευτή Λακωνίας κ. Αραχωβίτη , τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαλιώτη, τον Ταξίαρχο του ΚΕΕΜ.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ Ευστάθιος.

Το Μουσικό Σχολείο είναι ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή της Λακωνίας και της Πελοποννήσου.

Ένα υπέροχο σχολικό συγκρότημα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα καλά ιδιωτικά κολέγια.

Το κόστος του ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Αποτελείτε από 4 βασικά κτήρια ,λειτουργικές ενότητες,  3,700τμ  σε οικόπεδο 7,200τμ, αίθουσα μουσικών συνόλων χορωδίας.

“Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017  το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα. Στην τελετή εγκαινίων χοροστάτησε  ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.

         Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης πρόκειται για ένα  υπερσύγχρονο και λειτουργικό σχολικό κτίριο, το οποίο παραδόθηκε προς χρήση και λειτουργία.  Για την κατασκευή του κτιρίου έγινε πλήρης εφαρμογή του Βιοκλιματικού σχεδιασμού με στόχο την επίτευξη συνθηκών  θερμικής και οπτικής άνεσης με την ελάχιστη κατανάλωση  ενέργειας.

         Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε χαιρετισμό που απεύθυνε εξέφρασε  την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση και παράδοση του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης το οποίο αποτελεί κόσμημα για τις υποδομές εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης  τόνισε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκλήρωσε το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών και των γονέων. Επεσήμανε ότι μπορεί να λέμε ότι η παιδεία είναι ο πυλώνας που χρειάζεται η χώρα για να αντιμετωπίσει με ελπίδα τα νέα δεδομένα, όμως η παιδεία δεν γίνεται με λόγια, δεν χαρίζεται. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και αναγνώριση της ευθύνης αυτών που αποφασίζουν και υλοποιούν. Η Περιφέρεια διέθεσε 4.500.000 €, μια μεγάλη επένδυση που θα πρέπει να αποδώσει στην ίδια την κοινωνία.  Τέλος ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι το νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου έχει εξαιρετικές υποδομές για να εκπληρώσει μια συγκεκριμένη αποστολή, να δώσει τη δυνατότητα για να διευρυνθούν και να καλλιεργηθούν οι δεξιότητες των μαθητών και να επωφεληθούν από τις γνώσεις των καθηγητών, και ευχήθηκε σε όλους καλά αποτελέσματα στην καλλιτεχνική δημιουργία αλλά και την προσωπική τους ζωή.  

         Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα  μίλησε για το έργο του κτιριακού συγκροτήματος του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης προϋπολογισμού 7.000.000 € και ποσού σύμβασης 4.550.000 € που αποτελείται από 4 βασικά κτίρια. Η κα Τζανετέα εξήγησε ότι το πρώτο κτίριο περιλαμβάνει 2 παράλληλες τριώροφες πτέρυγες με γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και αποθηκευτικούς χώρους. Το δεύτερο κτίριο περιλαμβάνει την κεντρική είσοδο, την βιβλιοθήκη και το κυλικείο. Το τρίτο κτίριο περιλαμβάνει 2 παράλληλες τριώροφες πτέρυγες και στεγάζει γραφεία, αίθουσες, χώρους υγιεινής και εργαστήρια. Τέλος το τέταρτο κτίριο περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε δύο επίπεδα και βοηθητικούς χώρους. Η κα Τζανετέα επισήμανε ότι το νέο Μουσικό Σχολείο που αποτελούσε πολύχρονο αίτημα των πολιτών, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές αρχές και υποδέχεται πλέον όλους τους μαθητές της Λακωνίας οι οποίοι πλέον θα μπορούν να εκπαιδευτούν και να δημιουργήσουν σε ένα ευχάριστο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης κατασκευάσθηκε με αυξημένες προδιαγραφές ποιότητας εργασίας και υλικών, με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος και αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα βιοκλιματικά κτίρια της χώρας.

       Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Στ. Αραχωβίτης,  ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ε. Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χ. Σκούρος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Π. Πετρόπουλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Μουσικής Πελοποννήσου κ.Θ. Μακαντάσης, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης κ. Δ. Μανεσιώτης,  η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης κ. Αν. Πατρινού, ο καθηγητής κ. Πλ. Λιάβας και χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Λ. Γρηγοράκος καθώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

        Παρόντες ήταν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Η. Στρατηγάκος, , οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Μπουκουβάλας και κ. Χρυσαδάκος, ο  Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γ. Παπαδάκος, ο  Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Νταλιάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Μοιράγιας, οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης κ. Αργυρόπουλος, κ. Ρήγας και κ. Φλώρος, ο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Σπάρτης κ. Στ. Αργειτάκος, ,  οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου καθώς  και διευθυντές σχολείων, πρόεδροι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.

Τα εγκαίνια έκλεισαν με μουσική εκδήλωση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου.”

 

« από 2 »

(C) Φωτογραφίες Αλέξανδρος Μπουγάδης.

 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: