Εγκαινιάστηκε το ΚΑΠΗ Καρυών & η Βιβλιοθήκη στο Καστόρι

Νέες δομές που θα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες, συνεισφέροντας συνολικά στην τοπική κοινωνία, εγκαινίασε ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του παραρτήματος ΚΑΠΗ της Τοπικής Κοινότητας Καρυών, στα οποία χοροστάτησε ο π. Γεώργιος Μπλάθρας, ενώ το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, εγκαινιάσθηκε η Βιβλιοθήκη της Τοπικής Κοινότητας Καστορείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ.κ. Ευστάθιου.

Η ίδρυση και λειτουργία παραρτημάτων ΚΑΠΗ συμβάλλει στην κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών, λειτουργώντας ως «βαλβίδα» ανακούφισης σε έννοιες και προβληματισμούς της καθημερινότητας. Τα εν λόγω κέντρα αποτελούν χώρο έκφρασης, ζωντάνιας, ανάπτυξης της δημιουργικότητας, παροχής φροντίδας και κάλυψης πολιτιστικών αναζητήσεων. Παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη να συνεχίζουν να είναι δημιουργικά, παραγωγικά και δυναμικά.

Συγχρόνως, με τη δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστορίου, επιδιώκεται η άνοδος της πνευματικής και πολιτιστικής στάθμης των δημοτών. Σαφέστατα, η γνώση συνιστά μια από τις πιο σταθερές και ουσιαστικές επενδύσεις, ενώ ανεκτίμητη είναι η συμβολή του βιβλίου στην πνευματική εγρήγορση και τη δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Στις τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Θέμης Πατσιλίβας, ο Βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης, Ταξίαρχος Ιορδάνης Χατζηνικολάου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Σκρουμπέλος, η Πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Γεωργία Γαλανοπούλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και λοιποί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του τόπου.

Ο Δήμος Σπάρτης ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Άλλωστε, η πολυπληθής παρουσία δημοτών στα εγκαίνια είναι ενδεικτική της απήχησης του εγχειρήματος.

Η Δημοτική Αρχή με εντατικές και συντονισμένες προσπάθειες, παρουσιάζει τα έμπρακτα αποτελέσματα της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει συνειδητά, εδώ και τέσσερα χρόνια, με αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς. Διαβεβαιώνει, δε, πως η προαγωγή της ποιότητας ζωής των δημοτών, εντάσσεται στις αξιακές προτεραιότητές της.

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: