Εκδήλωση για την πρωτομαγιά από τον Μουσικό Σύλλογο «Φίλοι της Μουσικής – Η Ταϋγέτη».

358{icon} {views}

Ο Μουσικός  Σύλλογος «Φίλοι της Μουσικής – Η Ταϋγέτη» θα πραγματοποιήσει  την παραμονή της Πρωτομαγιάς, 30 Απριλίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:30μ.μ.εκδήλωση στο κέντρο «ΑΜΙ»στη Μαγούλα Σπάρτης.
Με τη δύση του Ανοιξιάτικου ήλιου καλούμε
τα μέλη και της πολυπληθείς φίλους του συλλόγου ν’ ανταμώσουμε και να καλωσορίσουμε όλοι μαζί τον ερχομό του Μάη. Την  ώρα αυτή που κάποτε κρεμούσαμε στα μπαλκόνια των μονοκατοικιών μας μαγιάτικα στεφάνια  φτιαγμένα με πολύχρωμα λουλούδια από τους ολάνθιστους κήπους μας.

Ο σύλλογός μας έχει αποδείξει με τις εκάστοτε πετυχημένες επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει πόσο προσπαθεί να γιορτάζει και να τιμά τις Εθνικές και Θρησκευτικές μας εορτές, να τηρεί τις τοπικές  παραδόσεις και να μεταδίδει στους νεώτερους ωραίες συνήθειες παλαιότερων εποχών που σφράγισαν την κοινωνία μας. Μερικά χρόνια πριν το καλωσόρισμα του Μάη εορταζόταν την παραμονή με νυχτερινές εξορμήσεις. Ο κόσμος πήγαινε σε διάφορα εξοχικά κέντρα, έκανε καντάδες είτε με μαντολίνα είτε μόνο τραγουδιστικά αθώς και νυχτερινούς περιπάτους στου «Λούλου» τα κυπαρίσσια  στην περιοχή «Γουδέiκα»,για να ακούσουν τα αηδόνια.

Στη σημερινή πεζή και αγχωτική εποχή ο σύλλογος μας αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του κόσμου θα προσπαθήσει  να δώσει τη χαρά, τον λυρισμό και την ανανέωση, που η Ανοιξιάτικη φύση τόσο απλόχερα σκορπά γύρω μας, σε όλους τους φίλους και φίλες. Με διάθεση να μην προσπερνάμε όλα αυτά  τα ωραία που συμβαίνουν θα μεταφέρουμε στην αίθουσα του κέντρου «ΑΜΙ» το πρωτομαγιάτικο κλίμα που ημέρα επιβάλλει.

  Στο καλλιτεχνικό μέρος το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Γνωστά Ελληνικά τραγούδια, καντάδες , οπερέτες και τοπικές Ανοιξιάτικες μελωδίες του λυρικού Σπαρτιάτη μουσικού Αλέκου Παναγιωτόπουλου εκτελεσμένα  από την τρίφωνη γυναικεία χορωδία μας θα συνοδεύει η νεοσύστατη μαντολινάτα  μας .Είναι ένα νέο τμήμα που απαρτίζεται από νέα μέλη γεμάτα διάθεση και μεράκι που ανταποκρίθηκαν στο νέο κάλεσμα της μαέστρου μας κ. Φωτεινής Δημάκου-Σακκέτα και υπό την διδασκαλία  του κ.Πέτρου Παππά θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά την υπέροχη δουλειά τους.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται  με την συμμετοχή της χορευτικής ομά-δας του Δήμου Θεραπνών  με Επτανησιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Κων. Κοτσώνη προέδρου του συλλόγου μας.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: