Εκδήλωση μνήμης Γενοκτονίας Μ. Ασίας 2019 – Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

 

 

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου  2019, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης  της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος , θα πραγματοποιηθούν στη Σπάρτη,  οι παρακάτω εκδηλώσεις.

Γενικός Σημαιοστολισμός Δημοσίων , Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου  Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου της 15ης  Σεπτεμβρίου 2019. Φωταγώγηση των Δημοσίων κτιρίων και του Δημοτικού Καταστήματος , κατά τις βραδινές ώρες της 15ης  Σεπτεμβρίου 2019.

Ώρα   9.55  Τέλος προσέλευσης  επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό  Ναό. Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης  δέησης θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.  Θα ακολουθήσει ομιλία από την κ. Ελένη Δαράκη, εκπαιδευτικό Δ/ντρια 2ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης 

Ώρα 10.40 Τέλος προσέλευσης επισήμων  στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.

Ώρα 10.45 Επιμνημόσυνη δέηση.       
Προσευχή από τη φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης.                               

Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. 

1)Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων 2)Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λακωνίας 3) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λακωνίας 4) Δήμαρχο Σπάρτης 5) Εκπρόσωπο της Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας 6) Εκπρόσωπο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας 7) Εκπρόσωπο Λιμενικών αρχών Λακωνίας 8) Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των  νεκρών.

Εθνικός  Ύμνος.

Στις εκδηλώσεις παρακαλείται να παρευρεθεί και να χοροστατήσει   ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος, καθώς επίσης παρακαλούνται να παρευρεθούν οι Πολιτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές  και Αστυνομικές Αρχές και όλος ο λαός της Πόλης.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν: Την επιμνημόσυνη δέηση η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Την παράταξη και απόδοση τιμών το ΚΕΕΜ Σπάρτης.  Την οργάνωση της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Λακωνίας.

Τελετάρχες ορίζονται οι:  κα Αφροδίτη Γρηγοράκου υπάλληλος της ΠΕ Λακωνίας και ο κος Κώστας Ρουμελιώτης , υπάλληλος του Δήμου Σπάρτης.

 

                                                                  

                                                                             

You may also like

Κοινοποίηση: