Προτάσεις

Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στην Λακωνία.

2082{icon} {views}

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, γιορτάζει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και οργανώνει εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

 


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας συμμετέχει για μια ακόμη φορά στον εορτασμό με τις παρακάτω εκδηλώσεις σε Μυστρά και Γύθειο. 

 

 

Αρχαιολογικός Χώρος του Μυστρά,

Κυριακή 26 Αυγούστου, 8:30 μ.μ.

 

Με πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνδιοργανώνεται συναυλία του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλου, στον Αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, στις 26 Αυγούστου 2018, και ώρα 8:30 μ.μ., με τίτλο «Ο Στράτης ο Θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους».      

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνεται το έργο «Ο Στράτης ο Θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους», το οποίο θα ερμηνεύσει η φημισμένη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη καθώς και αποσπάσματα από τα πρόσφατα έργα του γνωστού Έλληνα συνθέτη, Εντεύθεν και Κρητικός Ορίζοντας. Η Έλενα Κελεσίδη, ο καταξιωμένος ερμηνευτής Λάκης Χαλκιάς, αλλά και η νεότερη γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών με τους Γιώργο Νικ. Ζερβάκη και τη Δάφνη Ζαρνατζή, θα μας ταξιδέψουν με γνωστές μελωδίες από τις συνθέσεις Χρονικό, Ιθαγένεια, Θητεία, Ήλιος ο Πρώτος, Μετανάστες, Σεργιάνι στον κόσμο, Τα Τραγούδια του νέου πατέρα, Ανεξάρτητα και Who Pays the Ferryman. Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από την χορωδία Libro Coro και το 14μελές σύνολο «Παλίντονος Αρμονία», σε διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλου.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

 

Αρχαίο Θέατρο Γυθείου
Δευτέρα 27 Αυγούστου, 9.30 μ.μ.

 

Σε συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Μάνης διοργανώνεται θεατρική παράσταση, από την ερασιτεχνική ομάδα του Δήμου, με το έργο Μην με λες αφεντικό, σε διασκευή και σκηνοθεσία Αγγελικής Κατσιβαρδέλου, που βασίζεται στο γαλλικό θεατρικό έργο Oscar του Claud Magnier,

 

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

 

Πληροφορίες:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας

Αγησιλάου 59

Τηλ.: 27310-25363, 28503

Fax: 27310-25363

e-mail: efalak@culture.gr

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: