Ελαφόνησος Λακωνία: Έκθεση εικαστικών τεχνών Ammophila vol.3 – 18-28 Αυγούστου

 

 

Οι πολιτισμικές δράσεις και κυρίως οι σχετιζόμενες με τη σύγχρονη τέχνη αναπτύσσουν ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ τοπικής κοινότητας, κοινού και καλλιτεχνών, γεγονός που μπορεί να διανθίσει ακόμα περισσότερο τις επιλογές που προσφέρει το νησί.

Η σύγχρονη τέχνη έχει το χαρακτήρα ενός ζωντανού οργανισμού καθώς εμπλέκει καλλιτέχνες και κοινό με την πολιτισμική παραγωγή του σήμερα που διαρκώς αναπτύσσεται και μεταλλάσσεται.

Το εγχείρημα φέτος ενδύεται με τον τίτλο “There Was Land Here Before”, επιδιώκοντας να κινητοποιήσει τη σκέψη του κοινού γύρω από τον τόπο και τη μνήμη των ανθρώπων κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων και ειδικότερα τους μηχανισμούς που αναπτύσσονται και εξελίσσουν την πολιτισμική και πνευματική μας ταυτότητα.

Προτείνουμε ένα πεδίο με νέες εναλλακτικές αφηγήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αλλά επίσης και τη δημιουργία διαλόγου γύρω από τις αλλαγές και τις ιστορίες που δημιουργούνται από τον έναν τόπο στον άλλο. Κεντρικό ρόλο παίζει το στοιχείου του νερού (άπλετο και καθοριστικό στοιχείο του τόπου μας), καθώς αφενός μεν δημιουργεί κανάλια και δρόμους προς νέους τόπους , αφετέρου δε σχηματίζει τη γη, επικαλύπτει τα ίχνη ή και άλλοτε τα διατηρεί. Παρουσιάζεται έτσι ένα νέο “έδαφος” γεμάτο μνήμη, εμπλουτισμένο με νέα χαρακτηριστικά και αφηγήματα που καλούνται να συμβιώσουν και να εξελιχθούν μέσα από συλλογικές διαδικασίες δημιουργώντας νέες διευρυμένες ταυτότητες.

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης “Ammophila vol.3 There Was Land Here Before” αποτελεί μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης (Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών) που θα παρουσιαστεί στο Σχολείο Ελαφονήσου το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου 18/08 έως 28/08.

Παράλληλα η έκθεση θα συνοδεύεται και από έντυπο κατάλογο με κείμενα συγγραφέων, επιμελητών και ερευνητών γραμμένα αποκλειστικά και μόνο υπό τη θεματική της φετινής έκθεσης.

 

 

 

 

 

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο
Δημιουργούμε τα δικά σας ψηφιακά άλμπουμ
Φωτογραφίες Διαβατηρίων
Ταυτοτήτων ,
Αδειών Οδήγησης
και λοιπών δημοσίων δελτίων
Εκτυπώσεις Φωτογραφιών (και από κινητό)
Εκτυπώσεις φωτογραφιών σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες – μαξιλάρια
Φωτογράφιση – Βιντεοσκόπηση:
Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
Δημιουργία σχολικών λευκωμάτων – ενθύμιων
USB Stick
Cart Postal
Κορνίζες
Καρτ Ποσταλ
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: