«Ελιά και ελαιόλαδο: επιστήμη & σχολική επιχειρηματικότητα» Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και το Γυμνάσιο Γερακίου Λακωνίας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου (ώρα 11:00), εκδήλωση με τίτλο «Ελιά και ελαιόλαδο: επιστήμη και σχολική επιχειρηματικότητα», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Στην εκδήλωση μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Νομού Λακωνίας, που συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό EUSO 2018, θα βραβευθούν και θα μιλήσουν για τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους, ενώ οι μαθητές του Γυμνασίου Γερακίου Λακωνίας θα παρουσιάσουν την εικονική επιχείρηση ελαιολάδου, που δημιούργησαν στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus+”.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες των: διατροφολόγου-διαιτολόγου Δρ Παναγιώτη Μπασουράκου («Λιπαρά οξέα στη διατροφή μας: επιδημιολογικά στοιχεία για την κατανάλωσή τους στη Λακωνία»), της χημικού Σταματικής Μηλιάκου («Ποιοτικός έλεγχος του ελαιολάδου – το ελαιόλαδο της Λακωνίας»), του ελαιοπαραγωγού-επιχειρηματία Νίκου Παπαδάκου («Η επιχείρηση ελαιολάδου στην πράξη: κατάθεση εμπειρίας») και της Υπεύθυνης του Ε.Κ.Φ.Ε. Λακωνίας, χημικού Ελένης Παλούμπα, («Διαγωνισμός για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO: η πολλαπλή αξία της συμμετοχής»).

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, 10:00-17:00).

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00

Τ: 27310 89315 | www.piop.gr

piopnews

 

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας

 

Αποθανατίζουμε το όνειρό σας με τέχνη και ευαισθησία
Θέλουμε να αποδώσουμε φωτογραφικά εκείνη την μέρα όπως ακριβώς συμβαίνει 

Σαν Πολύτιμο λίθο , για να μην υπάρχει λήθη..

Alexandros Bougadis 
6909031174

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

 

You may also like

Κοινοποίηση: