Ενημέρωση για μεταφορές ταξί για μαθητές Λακωνίας

418{icon} {views}

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

 

Την Τετάρτη 28-02-2018 το απόγευμα περιήλθε σε γνώση μας το υπ αριθ. Πρωτ.: 55441/12876/28-02-2018 Έγγραφο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου (βλ. Εδώ), απευθυνόμενο προς τους όλους τους Αναδόχους εκτέλεσης έργου μεταφοράς μαθητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Την Πέμπτη 01-03-2018, σε από κοινού τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπρόσωπων μας και ειδικής συμβούλου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, η οποία ενημέρωσε ότι προωθείται διάταξη που θα συμπεριληφθεί στο πρώτο προς ψήφιση νομοσχέδιο, όπου και θα δίνεται παράταση στις συμβάσεις μέχρι και τις 30-6-2018, η οποία παράταση, όποτε και αν ψηφιστεί η διάταξη, θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 28-02-2018.

Συμπερασματικά λοιπόν γίνεται φανερό ότι:

  • η εκτέλεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, από την 01 Μαρτίου 2018 και μέχρι τη λήψη ΦΕΚ της όποιας διάταξης ψηφιστεί, θα γίνεται προφορικά και καλή τη πίστη κάθε αναδόχου-μεταφορέα και τούτο φυσικά όχι από ευθύνη του Υπουργείου, αλλά από αποκλειστική ευθύνη της κεντρικής πολιτικής και υπηρεσιακής διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, λόγω συγκεκριμένων -λανθασμένων και σκόπιμων- ενεργειών και πολλαπλών παραλείψεων από μέρους της, και τις οποίες έχουμε αναδείξει σε προηγούμενα ενημερωτικά.
  • Τίθεται εν αγωνία η έκβαση και ο χρόνος έκδοσης της σχετικής Απόφασης, επί της επανυποβολής σε Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου των ενταλμάτων αντίστοιχων τιμολογίων μας για τη μεταφορά των μαθητών κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2017, αυτών που κρίθηκαν από τον Επίτροπο ως κωλυόμενα για καταβολή και -κατ’ επέκταση- οι αντιστοιχούσες συμβάσεις το ίδιο ως μη νόμιμες. Είναι αυτονόητο ότι επιθυμούμε τη συντομότερο θετική έκβαση· εκφράζουμε όμως τον έντονο προβληματισμό μας, αν η καθησυχαστική βεβαιότητα που μας καλλιεργούν πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και ως προς το σύντομο διάστημα για τη λήψη απόφασης -θα είναι 15 με 30 ημέρες λένε- και για την ουσία της Απόφασης -θα είναι θετική ισχυρίζονται- εδράζεται σε πραγματικά και όχι σε υπεραισιόδοξα στοιχεία. Αναρωτιόμαστε όμως, πως είναι δυνατόν να διακινδυνεύει κάποιος και να διατείνεται για τη σιγουριά του για τη θετική έκβαση μιας υπόθεσης και μάλιστα όταν αυτή κρίνεται από Ανώτατο Δικαστήριο, όπως είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο;
  • Η εκτέλεση έργου μεταφοράς, από κάθε ανάδοχο μεταφορέα της Πελοποννήσου θα συνεχίζεται να πραγματοποιείται χωρίς να έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ για τις μεταφορές του Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι και σήμερα· και ασφαλώς, ουδείς μεταφορέας στην Πελοπόννησο θα πληρωθεί μέχρι και να λήξει -θετικά ευελπιστούμε- η εκκρεμότητα των ενταλμάτων της Λακωνίας στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Κατά τα άλλα, τα λειτουργικά έξοδα (καύσιμα, φπα, προμηθευτές, μισθοί, κ.λπ.) τρέχουν· και από την άλλη το Δημόσιο, σε κάθε άλλη έκφανσή του, δεν αναγνωρίζει το πρόβλημά μας και αναζητά τα οφειλόμενα προς αυτό, επιβάλλοντας πρόστιμα, προσαυξήσεις και αναγκαστικά μέτρα. ΦΠΑ Σεπτεμβρίου 2017, υποχρέωση καταβολής εμπρόθεσμα μέχρι 31 Οκτωβρίου 2017· ΦΠΑ 4ου τριμήνου (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος) 2017, υποχρέωση καταβολής εμπρόθεσμα μέχρι 31 Ιανουαρίου 2018. Μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές τρέχουν, μεταφορείς χάνουν ρυθμίσεις, πρατηριούχοι καυσίμων δεν πιστώνουν πλέον, τα απαιτούμενα για τη διαβίωση του κάθε μεταφορέα είναι σε πολλές περιπτώσεις και αυτά μη διαθέσιμα· και ο φαύλος κύκλος που έχει σχηματιστεί με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στον οποίο περιστρεφόμαστε όλοι οι μεταφορείς μαθητών της Πελοποννήσου, καθημερινά μεγαλώνει. Η Περιφέρεια, έχουσα διαθέσιμο (από τις 20-11-2017) το απαιτούμενο για τη πληρωμή ποσό από το Υπουργείο -το οποίο θα εξοφλούσε όλους τους αναδόχους μεταφοράς μαθητών της Πελοποννήσου από Σεπτέμβριο έως και το Δεκέμβριο 2017-, λόγω της εξοργιστικής καθυστέρησης και ανεπάρκειας που επιδεικνύεται από συγκεκριμένες υπηρεσίες της φτάσαμε έως εδώ και δεν μπορεί να πληρωθεί κανείς. Φυσικά απευχόμαστε το ενδεχόμενο η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να είναι αρνητική, διότι τότε, η περιπέτεια θα συνεχιστεί και η έκβασή της θα είναι δραματική για όλους τους εμπλεκόμενους. Εδώ επισημαίνουμε και το εξής περίεργο που μας γεννά πολλά και εύλογα ερωτηματικά: Αντίθετα με τα εντάλματα της Λακωνίας που κρίθηκε ότι κωλύεται η πληρωμή τους, ελέχθησαν (;) εντάλματα και καταβλήθηκε σε μεγάλο ανάδοχο μεταφοράς μαθητών της Αρκαδίας, κατά τον Δεκέμβριο 2017, αντίστοιχο ποσό 265.509,63 € (βλ. Εδώ) για πληρωμή τιμολογίου μεταφοράς μαθητών διαστήματος Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2017, καθιστώντας τον ως τον μοναδικό ανάδοχο στην Πελοπόννησο που του έχει καταβληθεί ποσό για το τρέχον σχολικό έτος 2017-18. Αναρωτιόμαστε: πως ο Επίτροπος έκρινε την παραταθείσα -κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-18- σύμβαση της συγκεκριμένης ανώνυμης εταιρείας νόμιμη και τις συμβάσεις των μεταφορέων της Λακωνίας ως μη νόμιμες;  

Συνεκτιμώντας τα προαναφερόμενα, την κοινωνική ευθύνη και το εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελούμε και βάζοντας ως προτεραιότητα τους μαθητές και τους γονείς τους που καταταλαιπωρούνται τις τελευταίες ημέρες αποφασίσαμε για την επανέναρξη των δρομολογίων από τη Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018, εξαντλώντας ο κάθε ένας μας και την τελευταία ικμάδα δύναμης και κουράγιου, καθώς και την οποιαδήποτε εναπομείνασα οικονομική δυνατότητα που διαθέτει, ώστε να εργάζεται σπαταλώντας χρήματα, χωρίς να αμείβεται.

Γνωστοποιούμε όμως προς κάθε κατεύθυνση, ότι η μη πληρωμή μας μέχρι σήμερα, εφόσον και έχει διατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών η σχετική επιχορήγηση για το διάστημα μέχρι και την 31-12-2017 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πέραν άλλων διοικητικών και άλλων ευθυνών, καθιστά την αντισυμβαλλόμενη Περιφέρεια ως αθετούσα τη μεταξύ μας σύμβαση, συνεπώς, και η διακοπή της μεταφοράς οποτεδήποτε, ενόσω συνεχίζεται η μη καταβολή των δεδουλευμένων, ανεξαρτήτως της όποιας νομοθετικής ρύθμισης, θα είναι στη διακριτή ευχέρεια του κάθε αναδόχου, και σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις δυνατότητές του. Φυσικά, με την ψήφιση της παράτασης των συμβάσεων, άμεσα και πριν τις υπογράψουμε, θα επιδιώξουμε προσυμβατικό έλεγχο από τον Επίτροπο με όρους συμβάσεων επικαιροποιημένους στα νέα δεδομένα.     

Τέλος, επισημαίνουμε ότι όσα έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά Μέσα ενημέρωσης από τους κ.κ. Κοκκίνη Γεώργιο και Ροϊνό Σωτήριο βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους όλους τους αναδόχους.

 

03 Μαρτίου 2018

 

 

Για το ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΥΘΕΙΟΥ ΣΥΝ.ΠΕ

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Καπετανάκος

 

 

    Για την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ»                          Για την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΑΞΙ ΜΕΣΑ ΜΑΝΗΣ»

    Ο Διαχειριστής/Εκπρόσωπος                                             Ο Διαχειριστής/Εκπρόσωπος

            Σωτήριος Ροϊνός                                                              Πέτρος Μορφίρης

 

 

        Για την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΑΞΙ ΕΛΙΑ»                                  Για την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΑΞΙ Ο ΕΥΡΩΤΑΣ»

    Ο Διαχειριστής/Εκπρόσωπος                                             Ο Διαχειριστής/Εκπρόσωπος

           Γεώργιος Κοκκίνης                                                          Ιωάννης Μαρτσούκος  

 

 

Για την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΑΞΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΘΕΙΟΥ»

Ο Διαχειριστής/Εκπρόσωπος

Κων/νος Μπουτσιαράκος

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση:

Ακολουθήστε μας στα social media

Αποκτήστε το ημερολόγιο 2021 με 13 φύλλα Λακωνικού τοπίου , πληροφορίες 6909031174