Ενημέρωση για τα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

 

Σε 22 συνολικά ανέρχονταν έως την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνέντευξή του.

Από τα εν λόγω κρούσματα, τα 8 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (τα 4 διασωληνωμένα και τα υπόλοιπα 4 σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ενημέρωση του περιφερειάρχη), τα 11 βρίσκονται σε κατ’ οίκον ιατρική παρακολούθηση, τα 2 αποθεραπεύτηκαν, ενώ ένας συνάνθρωπός μας απεβίωσε.

Ο Π. Νίκας, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -προς τις οποίες η Περιφέρεια, όπως είπε, έχει προβεί στην προμήθεια υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού αξίας πάνω από 500.000 ευρώ- τόνισε ότι “μετά την πανδημία χρειάζεται να δούμε τα θέματα στον τομέα υγείας, καθώς σε αυτόν, ως Περιφέρεια, είμαστε στο μέτριο ή και κάτω από το μέτριο αναφορικά με τις υποδομές”.

Δεσμεύθηκε δε ότι στο πλαίσιο αυτό θα διατεθούν 15 με 20 εκ. ευρώ “για την αναβάθμιση των υποδομών των νοσοκομείων μας”, ενώ με την αφορμή αυτή εξέφρασε ευχαριστίες προς τις οικογένειες Καρέλια, Κωνσταντακόπουλου και Κωστόπουλου -αλλά και άλλους- οι οποίες προσέφεραν γενναιόδωρες συνδρομές στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Καταλήγοντας ο Π. Νίκας τόνισε την ανάγκη, αυτή την δύσκολη περίοδο, να σταθούν όλες οι δομές της πολιτείας “δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, που πλήττονται ιδιαίτερα από την κατάσταση αυτή”.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον στην Περιφέρειά μας σε εικοσιδύο (22) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: τρία (3)*      αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: πέντε (5)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δέκα (10)**     αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δεκαπέντε άνδρες (15) και επτά γυναίκες (7).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δύο (2) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και οκτώ (8) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση  λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ενας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook  & twitter και μάθετε πριν από όλους τι “παίζει”!

You may also like

Κοινοποίηση: