Λακωνία

Ενημέρωση για την ολοκλήρωση της νέας εισόδου Σπάρτης

 

Τις εργασίες κατασκευής της Νέας εισόδου της Σπάρτης, στην επέκταση της οδού Λυκούργου, επιθεώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης. Αυτές τις ημέρες υλοποιείται η ασφαλτική στρώση βάσης του καταστρώματος του δρόμου και το σύνολο των ασφαλτικών εργασιών θα ολοκληρωθεί – καιρού επιτρέποντος – μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. 

Ο αντιπεριφερειάρχης έμεινε ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών και κυρίως με το γεγονός της κατασκευής πεζοδρομίου καθ‘ όλο το μήκος της οδού, που θα εξυπηρετεί τη διέλευση των πολιτών. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Παραδίδουμε στους πολίτες ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει την πρόσβαση στην πόλη, αλλά θα μειώσει και τους χρόνους μετάβασης από την Σπάρτη σε ολόκληρη την ανατολική Λακωνία. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της      ΠΕ Λακωνίας, που μελετημένα και παρότι δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό, κατάφερε και ενέταξε στο έργο και τη δυνατότητα να διέρχονται τη νέα είσοδο με ασφάλεια και οι πεζοί. Η περιοχή που κατασκευάστηκε η γέφυρα στον Ευρώτα, είναι πανέμορφη και είναι βέβαιο ότι θα συμπεριλαμβάνεται στον καθημερινό περίπατο πολλών συμπολιτών μας. Άρα η κατασκευή πεζοδρομίου ήταν απαραίτητη και αυτό πράξαμε. 

 

 

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου και επόμενος στόχος μας είναι να φωτίσουμε τη νέα είσοδο με νέο έργο που ήδη μελετάμε, αφού ούτε ο φωτισμός είχε προβλεφθεί στην αρχική μελέτη.

Είμαστε επίσης σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης και υπάρχει η δέσμευση, ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και η βελτίωση της διασταύρωσης Λυκούργου – Ορθίας Αρτέμιδος με την κατασκευή από τον Δήμο, ενός κυκλικού κόμβου, που θα κάνει ασφαλέστερη την κυκλοφορία των οχημάτων που θα εισέρχονται στην πόλη, από τη νέα είσοδο.

Σε καλό επίσης δρόμο βρίσκεται ο σχεδιασμός μας για την ανάδειξη του ποταμού Ευρώτα σε ένα χώρο πολιτισμού και αναψυχής με αξιοποίηση του δημόσιου χώρου του, καθ’ όλο το μήκος που εφάπτεται στον αστικό ιστό της Σπάρτης. Ο Ευρώτας αποτελεί εμβληματικό τοπόσημο και είναι καθήκον μας να τον εντάξουμε στη λειτουργία της πόλης αλλά και στη διάθεση των επισκεπτών που τον αναζητούν λόγω της ιστορικότητάς του».

Θεόδωρος Ν. Βερούτης

Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

 

 Studio Photography Sparti Alexandros Bougadis

Εκτυπώσεις Φωτογραφιών και από Κινητά Τηλέφωνα

Φωτογράφηση – Βιντεογράφηση : Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων

 Φωτογραφίες Ταυτοτήτων – Αδειών Οδήγησης – Λοιπών Δελτίων 
Ειδικές τιμές σε μαθητές – φοιτητές – ανέργους και συλλόγους

Τηλ. 2731402655

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: