Λακωνία

Ενημέρωση δόθηκε για το νέο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης στο Διοικητήριο Π.Ε.Λακωνίας.

480{icon} {views}

Ενημέρωση για το νέο Μουσείο της Σπάρτης  δόθηκε στο Διοικητήριο Π.Ε Λακωνίας από την κ. Αδ. Τζανετέα και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού. Όπως αναφέρθηκε ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωποι του Υπουργείου έρχονται σε συζήτηση για το Νέο  Μουσείο Σπάρτης και ότι μέχρι σήμερα δεν είχαν κάποια επίσημη μελέτη στο Υπουργείο.

Η  κ. Αντιπεριφεριάρχης Λακωνίας κ. Αδ. ΤΖανετέα τόνισε ότι η  κοινωνία της Σπάρτης στηρίζει και μάχεται ώστε αυτός ο τόπος να αποκτήσει ένα σύγχρονο μουσείο αντάξιο στο όνομα της Σπάρτης και ότι μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν είχε κάνει μια μελέτη για το μουσείο.

Ο κ. Αραχωβίτης Βουλευτής Λακωνίας ανέφερε ότι το έργο αυτό είναι ένα έργο όλων και ότι όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια. Η πολιτική βούληση για το μουσείο υπάρχει και είναι έμπρακτη. Στο Υπουργείο έχει φτιαχτεί ειδική ομάδα για το σκοπό αυτό.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ε. Βαλιώτης επισήμανε ότι το Μουσείο είναι ένα όραμα για τους Σπαρτιάτες και ότι ο Δήμος θα στηρίξει όποια προσπάθεια χρειάζεται για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν.

Από την εκπρόσωπο του Υπουργείου αναφέρθηκε ότι πρέπει να γίνει μια μελέτη και ένα τοπογραφικό ώστε να ξεκινήσουν  οι εργασίες για το μουσείο. Πρέπει να γίνει πρώτα μια μουσειακή μελέτη και μια ολοκληρωμένη πρόταση για το τι θα περιέχει το μουσείο και πως θα είναι το μουσείο αυτό.

 

 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: