Εντοπισμός αλλοδαπών μεταξύ Χανίων Κρήτης – Κισσάμου και Νεάπολη Λακωνίας.

375{icon} {views}

Έρευνες και εντοπισμός αλλοδαπών σε ακυβέρνητο Ι/Φ σκάφος στη   ν. Γραμβούσα και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους

 

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες (29-5-2018) οι Λιμενικές Αρχές Χανίων,  Νεάπολης Βοιών και Κισσάμου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας ιστιοφόρου σκάφους ΄΄NILS” σημαίας Μ.Βρετανίας, με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Αντικυθήρων.

Άμεσα, με μέριμνα του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του σκάφους στις οποίες συμμετείχαν ένα (01) αεροσκάφος και τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα (01) Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το ακυβέρνητο σκάφος εντοπίστηκε δυτικά της ν. Γραμβούσας και άμεσα ξεκίνησε η μετεπιβίβαση των αλλοδαπών επιβαινόντων στα περιπολικά σκάφη και στο Ε/Γ-Τ/Ρ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον Κίσσαμο, συνολικά εξήντα εννέα (69) άτομα.

Μετά τη διάσωση των ανωτέρω, ξεκίνησαν εκ νέου έρευνες διότι σύμφωνα με μαρτυρία ενός εκ των διασωθέντων αλλοδαπών, ένας άνδρας είχε πέσει στη θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου Κισσάμου και νησίδων Άγριας Γραμβούσας και Ποντικονήσου.

Με τη συμμετοχή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ενός (01) ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, ο άντρας εντοπίστηκε επί της νησίδας Γραμβούσας καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε επίσης στον Κίσσαμο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 23 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των ανωτέρω, εκ των οποίων ο 23χρονος επέβαινε στο ιστιοφόρο, ενώ ο 20χρονος ήταν ο διασωθείς που βρέθηκε στην ν. Γραμβούσα.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση:

Ακολουθήστε μας στα social media

Αποκτήστε το ημερολόγιο 2021 με 13 φύλλα Λακωνικού τοπίου , πληροφορίες 6909031174