Εντοπισμός & διάσωση αλλοδαπών σε Μυτιλήνη-Καρλόβασι – Ελαφρά σύγκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκαφών στη Ζάκυνθο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

 

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα οκτώ (58) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 26-6-2018, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ συνελήφθη ο 34χρονος χειριστής της λέμβου.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΤΙΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. 

=========================================================================================

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών (53) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 26-6-2018, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο  με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

=======================================================================================

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες 25-6-2018 η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ”ΑΙΘΕΡ” Ν.Π. 11640 για περιστατικό επαφής του ”ΑΙΘΕΡ” με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΛΑΣ” Ν.Λ. 125, που συνέβη μεσημβρινές ώρες της ίδιας μέρας, κατά τη διαδικασία έπαρσης των αγκυρών του δεύτερου Ε/Γ-Τ/Ρ, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Ναυαγίου Ζακύνθου.

Αμφότερα σκάφη κατέπλευσαν αυτοδύναμα στο λιμένα Ζακύνθου με τους επιβαίνοντές τους καλά στην υγεία τους. Μετά από επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκε μικρό ρήγμα (30 εκατοστών περίπου) στην πλώρη του αριστερού πλωτήρα, επάνω από την ίσαλο γραμμή του ”ΑΙΘΕΡ”, ενώ δεν διαπιστώθηκε ζημιά στο ”ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΛΑΣ”.  

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΙΘΕΡ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο οργανισμό.

=======================================================================

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών ηλικίας 33, 26 και 34 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες 25-6-2018,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος ως οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου και η 26χρονη ως συνοδηγός μετέφεραν τον 34χρονο ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να τον μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: