Επικαιρότητα.

 Ενώ όλη η Ευρώπη μιλάει για 4ήμερη εργασία εμείς εφαρμόζουμε 6ήμερη

 ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Πρωτοπόρα η χώρα μας

 Ενώ όλη η Ευρώπη μιλάει για 4ήμερη εργασία εμείς εφαρμόζουμε 6ήμερη

 

 

 

Η εργασία την 6η μέρα προβλέφθηκε στον νόμο 5053/2023 (άρθρα 25 κα 26) όχι ως γενική εφαρμογή αλλά λόγω έκτακτων ή εποχικών αναγκών σε επιχειρήσεις συνεχούς και μη συνεχούς λειτουργίας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι θα κληθούν από την 1η Ιουλίου να εργαστούν 6ήμερο το οποίο  εφαρμόζεται εδώ και 8 μήνες παράνομα και σε πολλές περιπτώσεις δίχως πρόσθετη αμοιβή για τους εργαζόμενους, αφού το ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων των εργοδοτών δεν είχε τεθεί σε λειτουργία μέχρι πρότινος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  

Την άμεση απόσυρση της «ερμηνευτικής» Εγκυκλίου για την κάρτα εργασίας και αναστολή εφαρμογής των διατάξεων για την κάρτα εργασίας και την 6η ημέρα εργασίας,  μέχρι την έκδοση των απαιτούμενων Υπουργικών Αποφάσεων, αφού προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτικών οργανώσεων  με  σκοπό  την 4 ήμερη  8 ωρη εργασία για όλους χωρίς μείωση αποδοχών.

Η τετραήμερη απασχόληση είναι συμβατή με το κοινωνικό ζητούμενο  του  σύγχρονου Ανθρώπου , που είναι η εξισορρόπηση ιδιωτικού και επαγγελματικού βίου, με περισσότερο ελεύθερο χρόνο  και αύξηση αποδοχών.

                                                                              

You may also like

Κοινοποίηση: