Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης από το Λιμενικό Σώμα.

635{icon} {views}

Επιχείρηση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με δράση στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας 

Οκτώ (08) άτομα, τέσσερις (04) αλλοδαποί ηλικίας 35, 37, 43 και 49 ετών  και τέσσερις (04) ημεδαποί ηλικίας 25, 40, 64 και 67 ετών αντίστοιχα, μέλη κυκλώματος εγκληματικής οργάνωσης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες, στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και του Πειραιά, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Η παραπάνω εγκληματική οργάνωση είχε ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και προκαθορισμένους ρόλους για κάθε έναν εκ των συλληφθέντων και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, τις οποίες προμηθευόταν από χώρες του εξωτερικού και τις διέθετε στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Καβάλα αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Σε νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες, καθώς και σε σωματικές έρευνες,  που διεξήχθησαν στους συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

-ακατέργαστη κάνναβη βάρους τετρακοσίων ενός και δύο δεκάτων του γραμμαρίου (401,2gr)

-κοκαΐνη βάρους πέντε δεκάτων του γραμμαρίου (0,5gr)

-ναρκωτική ουσία MDMA βάρους δεκαεπτά και ενός δεκάτου του γραμμαρίου (17,1gr) 

-ένα (01) περίστροφο

-πενήντα δύο (52) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

-τα χρηματικά ποσά των α) εβδομήντα έξι χιλιάδων οκτακοσίων σαράντα πέντε (76.845,00) ευρώ  β) εβδομήντα (70,00) λιρών Αγγλίας γ) δύο εκατομμυρίων εκατόν είκοσι μίας (2.000.121) λιρών Τουρκίας παλαιάς κοπής.

-τριάντα έξι (36) συσκευές κινητών τηλεφώνων

-πέντε (05) συσκευές tablet

-εννέα (09) κάρτες sim

-τέσσερα (04) usb sticks 

-μία (01) φωτογραφική μηχανή

-ένα (01) σημειωματάριο

-δύο (02) τρίφτες κάνναβης 

-ένας (01) ναργιλές και μία (01) πίπα για χρήση ναρκωτικών ουσιών

-μία (01) ζυγαριά ακριβείας

-είκοσι οκτώ (28) χάπια xanax

-εκατόν είκοσι (120) χάπια hipnosedon

-έξι (06) micro sd κάρτες

-δύο (02) τροποποιημένα πλαστικά μπουκάλια, στα οποία είχε γίνει χρήση κοκαΐνης

-πλήθος μικρών πλαστικών συσκευασιών

Από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα και ένα (01) ταξί ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: