ΑστυνομικάΕιδήσεις Σωμάτων Ασφαλείας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών, στη Μεσσηνία και στην Αττική.

458{icon} {views}

Σε ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τον αθλητισμό και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα, επίσης μέλη της οργάνωσης, που βρίσκονται έγκλειστα σε κατάστημα κράτησης, για παρόμοια αδικήματα

Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και άλλους χώρους

Κατασχέθηκαν, περισσότερο από -1,5- κιλό ηρωίνης, -283- ναρκωτικά δισκία, ποσότητα κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, χρήματα κ.α.

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου 2018, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας και της Αθήνας Αττικής.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (6.8.2018), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Καλαμάτας Μεσσηνίας και της Αθήνας Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) ημεδαποί, από τους οποίους δύο (2) 33χρονοι και οι υπόλοιποι ηλικίας 38, 49 και 60 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τον αθλητισμό και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 53 και 58 ετών, αντίστοιχα, επίσης μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης, για παρόμοια αδικήματα.

Από την παράνομη δραστηριότητά τους, αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα κ.α., βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -1.580,38- γραμμαρίων,
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -328,9- γραμμαρίων,
  • -283- ναρκωτικά δισκία,
  • -48- δισκία που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τον αθλητισμό και τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του ενός 33χρονου,
  • -4- ζυγαριές ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των -2.295- ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών,
  • όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων,  
  • αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, είχαν  συλληφθεί την 8.5.2018 και την 22.5.2018, ο 53χρονος και ο 58χρονος, αντίστοιχα, οπότε είχαν κατασχεθεί περισσότερα από -1.500- γραμμάρια ηρωίνης, ζυγαριές ακριβείας κ.α. (σχετικά τα από 9 Μαΐου 2018 και από 23 Μαΐου 2018 Δελτία Τύπου της Υπηρεσίας μας).  

Υπολογίζεται πως από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, έχοντας διακινήσει από τον Μάρτιο του 2018 τουλάχιστον -12-  κιλά ηρωίνης, θα αποκόμιζαν συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -250.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, καθώς και η ενδεχομένη διασύνδεση της με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: