Αστυνομικά

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση ~ Κατασχέθηκαν πάνω από 120 γρ. κοκαΐνης 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών στην Αθήνα

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μέλη της οργάνωσης

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -120- γραμμάρια κοκαΐνης 

 

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αθήνας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε  (7.11.2022) το πρωί, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, όπου συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα, -2- αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 53 ετών, καθώς και -2- ημεδαποί, ηλικίας 49 και 70 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ναρκωτικά, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο τρέχοντος έτους, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων), σε περιοχές της Αθήνας.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, οχήματα και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση των ναρκωτικών, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:  

  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -134,75- γραμμαρίων,
  • ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -128,47- γραμμαρίων,
  • -25- ναρκωτικά δισκία,
  • -5- ζυγαριές ακριβείας,
  • -9- κινητά τηλέφωνα,
  • τα χρηματικά ποσά των -4.710- ευρώ, -130- λιρών Αγγλίας, -100- δολαρίων Αυστραλίας και -500- λεκέ Αλβανίας, ως προερχόμενα από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • πλήθος κοσμημάτων, που λάμβαναν ως ανταλλάγματα κατά τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και πλαστό δελτίο ταυτότητας ελληνικών αρχών, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 31χρονος αλλοδαπός για να συγκαλύψει την παράνομη διαμονή του στη χώρα.

Τέλος, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -100.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.

 

 

************

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Βραβείο Ικανοποίησης Πελατών Greek Awards 2021
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer
Μέλος  Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε

Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

 

εκτύπωσες σε κούπα σε 5 λεπτά  με την δική σας φωτογραφία !!!!

*****

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: