Εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης – εκδήλωση τιμής για τους 118 πεσόντες

348{icon} {views}

 

 

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης και επιμνημόσυνη δέηση για τους 118 εκτελεσθέντες στο Μονοδέντρι από τα στρατεύματα κατοχής.

Προβλέπονται οι κατωτέρω εκδηλώσεις:

Γενικός Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από της ογδόης πρωινής μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης -11-2018.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 25ης -112018 μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.

Ώρα 9.55 Τέλος προσέλευσης των επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.00 ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ -Τέλεση Μνημόσυνου στο Μητροπολιτικό Ναό.

Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Δικηγόρο Σπάρτης κ. Στέφανο Βρεττάκο.

Μετάβαση στο Ηρώο των 118 εκτελεσθέντων στο Μονοδένδρι.

Ώρα 11.25 Τέλος προσέλευσης επισήμων στο Ηρώο των 118.

Ώρα 11.30 Επιμνημόσυνη δέηση. Προσευχή από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης.

Ομιλία από εκπρόσωπο των τοπικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Προσκλητήριο εκτελεσθέντων.

Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:

1)Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων 2) Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λακωνίας 3) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λακωνίας 4)Δήμαρχο Σπάρτης 5) Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας 6) Εκπρόσωπο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας 7) Εκπρόσωπο Λιμενικών Υπηρεσιών Λακωνίας 8)Πρόεδρο της Ένωσης αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Λακωνίας 9) Εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λακωνίας 10)Πρόεδρο της Ενώσεως Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου 11) Εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου πολεμιστών Κύπρου 12) Εκπροσώπους παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό (ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ, ΠΣΑΕΕΑ) 13) Εκπροσώπους Κομμάτων 14) Εκπροσώπους των Πολιτικών Νεολαιών. 15) Εκπρόσωπο οικογενειών των εκτελεσθέντων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών. Σε όλες τις ανωτέρω εκδηλώσεις παρακαλείται να παρευρεθεί και να πρωτοστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος , καθώς επίσης παρακαλούνται να παρευρεθούν οι κ. κ. Βουλευτές Νομού, οι Πολιτικές Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν: Τη Δοξολογία η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης την παράταξη και απόδοση τιμών το ΚΕΕΜ Σπάρτης την οργάνωση της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας. Τελετάρχες ορίζονται η κα Αφροδίτη Γρηγοράκου, υπάλληλος της Π.Ε Λακωνίας και ο κος Χρήστος Τζανετέας υπάλληλος του Δήμου Σπάρτης.

Διευκρινίζεται  ότι όποιο Νομικό Πρόσωπο θελήσει να καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο των 118 εκτελεσθέντων στο Μονοδένδρι, πρέπει να ενημερώσει σχετικά την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας μέχρι την Πέμπτη 22-11-2018 (τηλ.27313 63101 & 102).

 

Συνεχή  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: