Λακωνία

Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λακωνίας

 

Την Τρίτη 7 Ιουνίου, κλιμάκιο της Ν.Ε Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη επισκέφθηκε την Π.Υ Λακωνίας όπου είχε συνάντηση και εκτενή συζήτηση με τον Διοικητή Λακωνίας κ. Α. Μαυραγάνη και τον Διοικητή της ΠΥ Σπάρτης.

Η επίσκεψη που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, σκοπό έχει την ενημέρωση για την ετοιμότητα της Υπηρεσίας ενόψει της θερινής περιόδου και την καταγραφή των αναγκών.

Στη συζήτηση τέθηκαν από τον Διοικητή όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Υπηρεσία, με πρώτο αυτό της στελέχωσης. Στη συνέχεια, συζητήθηκε το πρόβλημα της αξιοπρεπούς στέγασης αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της υπηρεσίας όπως η υποστήριξη σταθμών και κλιμακίων π.χ στα Κύθηρα. Συζητήθηκε επίσης η αντιπυρική προετοιμασία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εγκατάλειψη της υπαίθρου που συνδέεται με το κόστος καλλιέργειας.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εργαζόμενους πυροσβέστες όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Το πρόβλημα της στελέχωσης και της ηλικιακής διάρθρωσης ήταν τα σημαντικότερα εξ αυτών. 

 

Καυτηριάστηκε επίσης η αντιμετώπιση που επιφύλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ στους εποχικούς πυροσβέστες με τη χρήση βίας, όταν επιχείρησαν να διεκδικήσουν σταθερές σχέσεις εργασίας το Νοέμβριο του 2021.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέθηκε η διαβεβαίωση ότι όπως πάντα, έτσι και φέτος, θα βρίσκονται δίπλα στην Π.Υ για να διεκδικήσουν μαζί καλύτερες συνθήκες εργασίας και ασφάλειας και τη μέγιστη προστασία του νομού.

Η προστασία του περιβάλλοντος, των περιουσιών των πολιτών αλλά πρωτίστως η ζωή και η ασφάλεια πολιτών και πυροσβεστών είναι χρέος όλων μας που δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια. 

 

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

 

 

 

Alexandros Bougadis
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο
Φωτογραφίες Διαβατηρίων
Ταυτοτήτων ,
Αδειών Οδήγησης
και λοιπών δημοσίων δελτίων
Εκτυπώσεις Φωτογραφιών
Εκτυπώσεις σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες
Φωτογράφιση – Βιντεοσκόπηση:  Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
USB Stick
Cart Postal
Κορνίζες
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων

You may also like

Κοινοποίηση: