Λακωνία

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Λακωνία

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπύρου Λιβανού πραγματοποιήθηκε το διήμερο 2-3 Φεβρουαρίου 2022 στην Λακωνία. 

 

 

Ο Υπουργός επισκέφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης τον Δήμαρχο Σπάρτης στο Δημαρχείο και έπειτα έγινε συνάντηση με φορείς στο Διοικητήριο της Π.Ε Λακωνίας στην Σπάρτη με βασικά θέματα τις αποζημιώσεις από τους παγετούς των ετών 2021 και 2022, την εξέλιξη των αρδευτικών έργων της Κελεφίνας και του Τρινάσου, το κόστος παραγωγής λόγω της αύξησης του κόστους της ενέργειας και άλλα.

Στο Διοικητήριο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές της Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης και Κρητικό , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας , ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζινιέρης και ο Θεματικός κ. Βερούτης , οι Δήμαρχοι Σπάρτης , Ευρώτα , Μονεμβασιάς και Αντιδήμαρχος Αν. Μάνης  , ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ , φορείς και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων. 

 

 

Το πρωί της Πέμπτης (3.2.2022) επισκέφθηκε πληγείσες από τον παγετό περιοχές του Δήμου Ευρώτα και έγινε νέα συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας με φορείς και παραγωγούς.

 

 

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των παγετών και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ θα υπάρξει αποκατάσταση των αδικιών, όπου έχουν συμβεί. Ο κ. Λιβανός ανακοίνωσε ότι η αποζημίωση λόγω του παγετού θα ανέλθει στα 0,22 € το κιλό και η διαδικασία θα είναι πολύ πιο γρήγορη.

Δέσμευση του κ. Λιβανού είναι ότι το ΥπΑΑΤ θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να αποζημιώσει τους αγρότες που επλήγησαν από τον παγετό με ταχύτητα, δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα. 

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος ανακοίνωσε ότι θα γίνει επανεξέταση των πορισμάτων, διότι έγιναν λάθη με ευθύνη υπηρεσιακών παραγόντων και από τις 405 αιτήσεις είχαν αποζημιωθεί οι 50, μόνο.

Έξω από το Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας που έγινε η σύσκεψη των αγροτικών φορέων της περιοχής, είχε συγκεντρωθεί ομάδα αγροτών, ο επικεφαλής της οποίας κ. Βασίλης Βρουλίτης, πρόεδρος των αγροτικών συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έθεσε στον κ. Λιβανό και το ζήτημα της αύξησης του κόστους παραγωγής, η οποία έχει προκύψει από το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης.

Ο Υπουργός  δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχισθεί η λήψη μέτρων που ως στόχο έχουν τη μείωση του κόστους παραγωγής και ανήγγειλε ότι αναμένεται η ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, τα οποία θα κινούνται μέσα στο πλαίσιο κανονισμών της ΕΕ. «Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι το βάρος είναι δυσβάσταχτο», τόνισε ο κ. Λιβανός και υπενθύμισε όλα τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση.

Η επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν σημαντική, καθώς πέραν των μεγάλων ζητημάτων άρδευσης περιοχών της Λακωνίας και της δυνατότητας ένταξής τους στο «Ύδωρ 2.0», τέθηκαν τα ζητήματα των αποζημιώσεων λόγω παγετού στις περιοχές που επλήγησαν πέρσι και φέτος.

Προγραμματίστηκε για το άμεσο μέλλον νέα επίσκεψη του Υπουργού στους Δήμους Ανατολικής Μάνης και Μονεμβασίας.

φωτογραφικό υλικό από το Διοικητήριο Π.Ε Λακωνίας
Αλέξανδρος Μπουγάδης 

 

 

 

Alexandros Bougadis
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer

Εκτυπώσεις Φωτογραφιών και από Κινητό
Εκτυπώσεις σε Καμβά
Εκτυπώσεις φωτογραφιών σε μοναδικές κούπες
Φωτογραφίες Ταυτοτήτων , Αδειών Οδήγησης λοιπών δημοσίων δελτίων
Φωτογράφηση – Βιντεοσκόπηση Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
USB Stick 32GB
Cart Postal
Ξύλινες Κορνίζες

Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος & Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη

Τηλ. 2731181250
Τηλ. 6909031174

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: