Επικαιρότητα.

Επεισόδιο στο Αιγαίο – εμπορικό πλοίο σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

366{icon} {views}

 

Ξημερώματα της Παρασκευής 4ης Μαΐου, το τουρκικό εμπορικό πλοίο “Karmate”, που έπλεε 4 μίλια νοτιοανατολικά της Μυτιλήνης, αγνόησε τα σήματα από την ελληνική κανονιοφόρο «Αρματωλός» και ακούμπησε το ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού χωρίς ωστόσο να υπάρξουν υλικές ζημιές όπως ενημέρωσε ο κυβερνήτης του ελληνικού πλοίου. 
Το ελληνικό πολεμικό πλοίο εξέπεμψε ηχητικά και ακουστικά μηνύματα προς το τουρκικό πλοίο τα οποία και αγνοήθηκαν από τον κυβερνήτη του τουρκικού πλοίου. Αμέσως μετά το περιστατικό το τουρκικό πλοίο ανέπτυξε ταχύτητα με κατεύθυνση τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Μέχρι όμως το πρωί το τούρκικο πλοίο δεν είχε πιάσει λιμάνι στην Τουρκία. 
Το συμβάν θα μπορούσε να αποτελεί ένα απλό ατύχημα αλλά η συμπεριφορά του Τούρκου καπετάνιου μετά το συμβάν είναι ύποπτη καθώς έφυγε αμέσως από την περιοχή χωρίς να έχει σκοπό να πιάσει λιμάνι. 

Η επίσημη  ανακοίνωση του ΓΕΝ αναφέρει: 

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Μυτιλήνης, Εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνων.

Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Του συμβάντος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές

Η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ συνεχίζει την αποστολή.»

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: