Νέα καιρικών φαινομένων.

Επιδείνωση του καιρού από 30-11-2017 έως και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.

483{icon} {views}

 

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια καθώς και την νοτιοανατολική νησιωτική χώρα – τοπικά έντονα φαινόμενα στην Ήπειρο και την ανατολική Μακεδονία.
Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες.
Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Από αργά το βράδυ της Πέμπτης, 30 Νοεμβρίου, έως και το βράδυ της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου βροχές, τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.
Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ από το πρωί του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου και έπειτα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο στο ορεινά των παραπάνω περιοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής έως και ο μεσημέρι του Σαββάτου οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. 

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο, ενώ όμβροι και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο στα ορεινά των παραπάνω περιοχών. Η ορατότητα έως και το πρωί αλλά και προς το τέλος της ημέρας, θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 6 έως 17, στα κεντρικά και νότια από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 18, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 18, και στην Κρήτη από 15 έως 22.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι κι έπειτα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχοπτώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 17 βαθμούς.

Σπάρτη.
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός  με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.
Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 19 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Γύθειο.

Αρκετά συννεφιασμένος  καιρός με πιθανότητα βροχής τις πρωινές ώρες με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους ανέμους νότιοι 2 έως 6 μποφόρ.

Μολάοι.

Αρκετά συννεφιασμένος καιρός με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ανέμους από νότια κατεύθυνση 3 έως 6 μποφόρ.

Μονεμβασία.

Αραιή συννεφιά θα έχουμε με θερμοκρασία από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου και ανέμους από  νότια κατεύθυνση 3 έως 6 μποφόρ.

 

CarWash Μασγανάς Σπάρτη.

 meteo.gr
 

You may also like

Κοινοποίηση: