Επικαιρότητα.

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία των δύο Αστυνομικών στον Αγ. Ι. Ρέντη.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία των δύο Ειδικών Φρουρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη.

Το τρισάγιο πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στο σημείο του θανάσιμου τραυματισμού των δύο Αστυνομικών, στην οδό Περικλέους στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και οργανώθηκε από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.) και τον Όμιλο Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.

 

 

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη, η Βουλευτής ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, ο Δήμαρχος Αγ.Ι.Ρέντη-Νίκαιας, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο πρώην Αρχηγός και Υπουργός, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Προϊστάμενος Επιτελείου, Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Βοηθός Επιτελάρχη, Υποστράτηγος Γιώργος Τηλελής, ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Γιώργος Ψωμάς, ο Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Μανώλης Δασκαλάκης, ο Διοικητής Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξίαρχος Νίκος Οσταδημήτρης, ο Διοικητής ΔΙ.ΑΣ. Αττικής, Α/Δ Θανάσης Κάμπρας, ο Πρόεδρος Π.Ο.ΑΞΙ.Α, Γιάννης Κατσιαμάκας, ο Αντιπρόεδρος Π.Ο.Α.Σ.Υ, Χρήστος Συνδρεβέλης, ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλιακμάνης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλης Ντούμας, ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ιωάννης Μαθιουδάκης, πλήθος αστυνομικών, συγγενείς, φίλοι, αλλά και απλοί πολίτες.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Κοκκώνης.

Διατηρώντας άσβεστη τη μνήμη τους, εν ενεργεία υπηρετούντες συνάδελφοι τους, στις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ, απέτισαν φόρο τιμής , παρελαύνοντας μηχανοκίνητοι έμπροσθεν του Μνημείου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους και τον όρκο στη συνέχιση του έργου τους

Ο κ. Φιλιππάκος, βαθύτατα συγκινημένος, μετά  την εκδήλωση, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ανέφερε:

«Πέρασαν 7 χρόνια, όπου στυγνοί εγκληματίες έκοψαν το νήμα, σε δυο νέα Παιδιά, σε δυο νέα Παλικάρια. Δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να ξαναγυρίσουν στο σπίτι τους και να ξανασυναντήσουν την επόμενη μέρα τους συναδέρφους τους.

Είμαστε όλοι εδώ, για να αποτίσουμε φόρο τιμής και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, σε αυτά τα Παιδιά, που έδωσαν την ζωή τους, χωρίς να κάνουν δεύτερη σκέψη, για να μπορούν οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

Όπως είπε και ο Πρόεδρος του Σωματείου, ο κύριος Ντούμας, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ο κύριος Αναγνωστάκης, η προσπάθεια συνεχίζεται, ο αγώνας συνεχίζεται. Όλοι μαζί, για να δημιουργήσουμε περισσότερη ασφάλεια στους ένστολους, στους Αστυνομικούς μας, που παλεύουν καθημερινά με το έγκλημα και να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Να τους αποδώσουμε αυτό που τους αξίζει πραγματικά.

Επιτρέψτε μου, μετά από σχεδόν 40 χρόνια, που βιώνω το χώρο της Αστυνομίας, να είμαι φορτισμένος και πολύ συγκινημένος. Σας έχω ζήσει και σας θεωρώ οικογένεια μου. Αισθάνομαι και εγώ ότι αυτά τα παιδιά, μας λείπουν σήμερα.

Θέλω όμως να απευθυνθώ σε όλους εσάς τους ένστολους. Να μην ξεχνάτε ότι πρέπει να γυρίζετε στο σπίτι σας. Η οικογένεια σας, σας χρειάζεται. Η Αστυνομία σας χρειάζεται και η Πατρίδα σας χρειάζεται.

Απευθυνόμενος στις οικογένειες όλων των Αστυνομικών , εύχομαι ο Θεός να τους δίνει δύναμη και  υπομονή . Διότι τα λόγια είναι φτωχά. Δεν μπορείς να αναπληρώσεις την απουσία των δικών σου ανθρώπων, αυτών των παιδιών που θυσιάστηκαν, για να είμαστε εμείς ασφαλείς σήμερα.

Ας είναι αιωνία τους η μνήμη και επιτρέψτε μου να αναφωνήσουμε μαζί, ΉΡΩΕΣ!»

Τέλος, ο κ. Φιλιππάκος, κατέθεσε στεφάνι, στο μνημείο που έχει δημιουργηθεί, στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών.

           

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: