Επιστολή Διαμαρτυρίας από το Πυροσβεστικό σώμα Λακωνίας.

500{icon} {views}

Άμεσο κίνδυνο αντιμετωπίζουν η πυρασφάλεια και η πυρόσβεση στη Λακωνία και τα Κύθηρα, σύμφωνα με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος του νομού μας.

Όπως ενημερώνει η Ένωση, τα τελευταία χρόνια η οργανική δύναμη των υπηρετούντων στη Λακωνία και τα Κύθηρα έχει μειωθεί πάνω από 35%. Παρόλα αυτά η υπηρετούσα δύναμη είναι ήδη πιο κάτω από την οργανική, με αποτέλεσμα την υπερεργασία των πυροσβεστών, στους οποίους ήδη οφείλονται πάνω από 20.000 οκτάωρα.

 

Η ΕΥΠΣ υπενθυμίζει ακόμη ότι ο νομός μας αποτελεί έναν από τους λίγους που είναι χαρακτηρισμένοι ως πυρόπληκτοι με προεδρικό διάταγμα.

“Μέσα σε όλα αυτά”, σημειώνουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, “έχουν ήδη ξεκινήσει οι μετακινήσεις πυροσβεστών και από το νομό μας προς τα αεροδρόμια που εξαγόρασε η Fraport, καθώς και στα κλιμάκια των εθνικών οδών, χωρίς την εφαρμογή του κανονισμού μεταθέσεων, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αφαίμαξη των υπηρεσιών μας. Οι συνάδελφοι με οικογένειες και μη, ζουν στην αβεβαιότητα και στο άγχος για επικείμενη μετακίνησή τους, ασχέτως αν είναι αμετάθετοι ή όχι. Στους συναδέλφους μας υπάρχει έντονος προβληματισμός και διατάραξη της οικογενειακής τους γαλήνης υπό την απειλή των μετακινήσεων, ιδιαίτερα και μετά τη συνέντευξη του διοικητή της ΠΥ Ζακύνθου, πυράρχου Στυλιανού Γεωργούση, ότι η στελέχωση των κενών θέσεων των υπηρεσιών Ζακύνθου μετά και την ίδρυση ΠΥ αεροδρομίου στη Ζάκυνθο θα γίνει από υπηρεσίες των νομών της Πελοποννήσου (θα θέλαμε να γνωρίζουν και οι υπάλληλοι από πού προκύπτει αυτό και πώς θα γίνουν αυτές οι μετακινήσεις)”.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η ΕΥΠΣ Λακωνίας καλεί την πολιτική και φυσική ηγεσία της να πάρει θέση, απευθύνοντας ξεχωριστή έκκληση στους τοπικούς βουλευτές και άρχοντες να στηρίξουν την ασφάλεια του τόπου.

παρέχεται  http://githio-click.gr

You may also like

Κοινοποίηση: